My Google+ -7D0716B8F9F40BC2098AF84118A8FEA7תוכנית עסקית-יעוץ עסקי-ייעוץ עסקי-יועץ עסקי-סטארט אפ-אתר אינטרנט-אפליקציה-גיוס הון-תוכנית עסקית לדוגמא
המרכז לתכנון עסקי                               
                           050-9375123
 
 
דף הבית >> מאמרים >> Who is the best CEO for a startup
מי צריך להיות מנכ"ל חברת סטארט אפ שמתחילה למכור ?
 
יזמים רבים מפתחים את המיזם שלהם כשאין להם רקע עסקי כלל. יזמים אחרים מתקדמים עם המיזם שלהם והם חושבים שיש להם נסיון עסקי מספק אולם הוא ממש לא מספק. ויש יזמים בעלי נסיון עסקי רב בתחום המיזם שלהם, הם מבינים לעומק את התוכנית העסקית של המיזם. חלקם חושבים שהם יכולים להוביל את המיזם מעתה ועד עולם וחלקם חושבים שלמרות הנסיון הרב שיש להם הם לא יכולים להוביל את המיזם בעצמם בשלביו המתקדמים.
 
השאלה מי הדמות הנכונה ביותר להוביל את המיזם נשאלת כל הזמן החל מהרגע הראשון שהיזם מתחיל להוביל את המיזם שלו ואילך. הנושא עולה בכל תהליך של פיתוח עסקי שאני מוביל, בכל תוכנית עסקית שאני כותב ובכל הזדמנות בה משוחחים על תהליכים עסקיים ואסטרטגיים של מיזם חדש או של חברה ותיקה.
 
אם כך, מי באמת צריך להוביל את המיזם ? האם נכון יהיה שבכל שלב יהיה מנכ"ל אחר והוא יוחלף עם התקדמות החברה בהתאם לתוכנית העסקית ?
 
ישנן דעות שונות אולם הדעה המקובלת ביותר גורסת שיש מספר שלבים ובכל שלב נכון שיהיה מנכ"ל המתאים לאותו שלב.
 
השלב הראשון הינו שלב היזמות ותחילת הדרך. זהו השלב בו בונים תוכנית עסקית ראשונה, מתחילים את פיתוח המיזם ומגייסים את הכסף הראשון. בשלב זה בדרך כלל אין התלבטות כיוון שהברירה היחידה הקיימת ליזמים הינה להוביל את המיזם בעצמם. בשלב זה אין צורך במנכ"ל מקצועי ובדרך כלל גם אין כסף לשכור את שירותי מנכ"ל כזה. שלב זה אורך בדרך כלל כשנה עד שנתיים (כמובן שבמקרה שלא מצליחים לגייס כספים או שלא מצליחים להתקדם על פי התוכנית העסקית שבנו, שלב זה יימשך יותר זמן או שבסופו תסתיים היזמות).
 
השלב הבא אחריו הינו שלב הפיילוט, ותחילת השקת המוצר או השירות בישראל או במדינה אחרת בעולם (הכל כתלות בתוכנית העסקית שנבנתה למיזם). גם בשלב זה, בחלק גדול מהמקרים מוביל המיזם, היזם הינו המנכ"ל אולם כאן, במקרה שליזם אין את הנסיון או את הכישורים לניהול אופרציה כגון זו יגייסו מנכ"ל בעל נסיון ויכולות שיוביל את החברה (ברוב המקרים הללו המנכ"ל החדש יהיה מטעמו של המשקיע). היזם, שכבר לא מוביל את המיזם יעבור לתפקיד בכיר אחר. אם הוא איש טכני, יעבור להיות מנהל הפיתוח או איש פיתוח בכיר ובמידה והוא לא איש טכני הוא יעבור לתפקיד בכיר בתחום הפיתוח העסקי.
 
השלב המתקדם יותר בו הפעילות העסקית נכנסת להילוך קצת יותר גבוה בחו"ל זהו שלב שלגביו כמעט ואין חילוקי דעות. מירב הגורמים בתעשיית הסטארט אפ מסכימים כי בשלב מתקדם זה, הדבר הנכון ביותר לעשות הינו לגייס מנכ"ל מנוסה מאוד, תושב המדינה בה מבוצעת הפעילות העסקית ובעל קשרים טובים בתחום המיזם כך שיוכל להועיל גם באמצעות נסיונו הרב והידע שלו וגם באמצעות הקשרים הענפים שלו. בשלב זה היזם ימונה לסמנכ"ל פיתוח עסקי או לתפקיד אחר שיסייע למנכ"ל בהובלת התוכנית העסקית וימשיך את כל מה שקשור ליזמות בחברה הזו.
 
לסיכום, ברור כי בתחילת הדרך ניתן להותיר את היזם כמנכ"ל וכמוביל היזמות, אולם לאחר שהפעילות העסקית מתרחבת, יוצאת לחו"ל ומצריכה נסיון, ידע וקשרים רבים נכון יותר לגייס מנכ"ל מקומי מנוסה ומקושר למרות ששכרו כמובן גבוה מאוד והוא עולה לחברה הרבה יותר מאשר היזם. 

 
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
 
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il

המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות   1999-2020 ©  
 
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים