My Google+ -7D0716B8F9F40BC2098AF84118A8FEA7תוכנית עסקית-יעוץ עסקי-ייעוץ עסקי-יועץ עסקי-סטארט אפ-אתר אינטרנט-אפליקציה-גיוס הון-תוכנית עסקית לדוגמא
המרכז לתכנון עסקי                               
                           050-9375123
 
 
דף הבית >> מאמרים >> Technology development and its initial operation
פיתוח טכנולוגיה בצורה מקצועית ותחילת הפעלתה בשטח

פיתוח טכנולוגי הינו שלב מרכזי בהקמת חברת סטארט אפ. בכל תחום. אבן דרך זו מהווה מבחן ראשון ליכולות היזמות של היזמים ולהצלחתם להוציא את הרעיון שלהם מן הכוח אל הפועל. אנו יודעים שעד שאין לנו את המוצר להציג או להפעיל בשטח אנחנו מדברים באוויר ועדיין לא הוכחנו את יכולתנו. יתירה מכך, אנו יודעים שתוכנית עסקית ללא טכנולוגיה איננה יותר מאשר תוכנית יפה אבל היא לא יכולה להחליף את המציאות ואת המוצר עצמו. לכן, אנו רואים יזמים רבים שאחד הדברים הראשונים שהם עושים בעת הקמת הסטארט אפ שלהם הינו פיתוח המערכת הטכנולוגית. כמובן שרצוי להתחיל את הפיתוח רק אחרי שבחנתם היטב את השוק ובניתם לעצמכם תוכנית עסקית בסיסית שתוביל אתכם בשנה הקרובה לפחות אבל ברור לכל שפיתוח המוצר, או התוכנה או המערכת הינה אבן דרך קריטית בהתקדמות הסטארט אפ שלכם.

בדרך כלל הפיתוח הטכנולוגי הראשוני נעשה באמצעות מיקור חוץ. יזם אחד, שניים או שלושה ברוב המקרים לא יוכלו לפתח את המוצר או המערכת בעצמם או בגלל שהם לא אנשי מקצוע מומחים בתחום הרלבנטי או בגלל שצריך עוד מומחים בתחומים נוספים. אחד האתגרים שכל יזם עומד בפניהם בתחילת דרכו היא למצוא את המפתח הטכנולוגי המתאים למערכת שלו. אתגר זה נכון גם למערכות תוכנה, גם למערכות חומרה וגם למוצרי צריכה. יש בשוק בארץ ובחו"ל הרבה מאוד חברות פיתוח ופרילנסרים ובמקרים רבים ליזמים אין את הכלים המקצועיים לבחון את רמת המפתחים ולוודא שאכן יקבלו את המערכת או המוצר שהם מצפים לקבל ושיהיו תואמים את הדרישות שהגדירו באפיון ובתוכנית העסקית שלהם.
 
אני רואה לצערי יזמים רבים שמגיעים אלי לאחר שהשקיעו סכומים גדולים בתהליכי פיתוח טכנולוגי ולא קיבלו את המערכת שרצו או שנתקעו באמצע הפיתוח כיוון שהמפתח לא הצליח לפתח את המערכת או שהיה צריך הרבה יותר כסף ממה שתוכנן מלכתחילה...לעיתים אני רואה מיזמים שנתקעו עם אנשי פיתוח לא מספיק איכותיים מחו"ל שהם ניהלו בעצמם ללא כל נסיון בניהול פיתוח טכנולוגי וקיבלו בסופו של דבר משהו שלא מתקרב למה שציפו ובודאי לא מה שתוכנן בתוכנית העסקית שלהם...
 
הפתרון האמיתי לבעיה קשה זו אינו מסובך. להתייעץ עם אנשי מקצוע שמבינים תהליכים של הקמת חברת סטארט אפ. זה אמנם עולה קצת כסף אבל כך יש סיכוי גבוה בהרבה שתקבלו את המוצר שאתם רוצים לקבל, כמו שאתם מגדירים בתוכנית העסקית שלכם, בזמן שתכננתם ובעיקר ברמה שאתם רוצים וצריכים שהוא יהיה. אם אתם הולכים ישירות לבעלי המקצוע, אתם לא יודעים לבחון אותם מספיק טוב ובודאי שאינכם יודעים לנהל אותם ואת תהליך הפיתוח כיוון שאין לכם נסיון וידע. מאידך, אדם שעשה זאת פעמים רבות ידע לכוון אתכם אל אנשי המקצוע הנכונים וידע לכוון גם את תהליך הפיתוח והניהול המקצועי שלו. תזכרו תמיד שהיקר הוא הזול ביותר והזול הוא היקר ביותר.
 
נושא נוסף שחשוב לזכור בעת שבונים תוכנית עסקית וניגשים לפיתוח הטכנולוגי הינו תחילת פעילות הטכנולוגיה בשטח. לכל מערכת טכנולוגית שמתחילה לפעול בשטח יש מחלות ילדות. בעיות ראשוניות אלו נובעות בדרך כלל ממספר סיבות עיקריות. בעיות בפיתוח (באגים וכו...), אפיון לא מספיק נכון בשלבי התכנון, ושוני בין התנהגות המערכת בין הטסטים הטכנולוגיים ובין המציאות. מסיבה זו, כשאתם מפתחים מערכת טכנולוגית עליכם לוודא שיש לכם תקופת אחריות מספיק ארוכה בה המפתח מתקן את כל התקלות שמתרחשות. תקלות שמקורן בטעויות בפיתוח, באגים וכו...יתוקנו על חשבון המפתח ותקלות שמקורן באפיון לא נכון או ברצון להוסיף תפקודים שונים למערכת לאור תגובת הלקוחות או לאחר שינוי התוכנית העסקית יתוקנו בתשלום אך אם לא תוודאו עם המפתח שיש תקופה סבירה בה תוכלו יחד איתו לעלות על מחלות הילדות בשטח אתם עלולים להיתקע עם מערכת שאיננה פועלת או שתיאלצו לשלם סכומים גבוהים מאוד למישהו שיבוא ויטפל בבעיות אלו.
 
תתייעצו ותיעזרו באנשי מקצוע מנוסים ולא אלו שאמורים לפתח את הטכנולוגיה אלא אנשים מקצועיים שאינם אינטרסנטיים בתהליך הפיתוח הטכנולוגי.

 
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
 
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il

המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות   1999-2021 ©  
 
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים