My Google+ -7D0716B8F9F40BC2098AF84118A8FEA7תוכנית עסקית-יעוץ עסקי-ייעוץ עסקי-יועץ עסקי-סטארט אפ-אתר אינטרנט-אפליקציה-גיוס הון-תוכנית עסקית לדוגמא
המרכז לתכנון עסקי                               
                           050-9375123
 
 
דף הבית >> מאמרים >> Start-up decision making
תהליכי קבלת החלטות בסטארט אפ
 
מהרגע שבו אתה היזם קיבלת החלטה להתחיל לקדם את הרעיון שלך אתה נמצא בשרשרת בלתי נגמרת של קבלת החלטות קטנות וגדולות. אתה כיזם כיוון שבדרך כלל אתה לבדך או שיש לך שותף לדרך לעיתים מקבל החלטות בעצמך או אולי תוך כדי שיחה והתייעצות עם השותף ואכן יש החלטות שזו הדרך הנכונה לקחת אותו. לא כל החלטה מחייבת דיון ארוך, והכנת תוכנית עסקית ותוכנית עבודה ומצגת ובסופו של דבר במקרים אלו מחליטים לבד ומהר גם בלי העזרים הללו. יש החלטות שניתן לקחת כך פשוט ובאופן מיידי תוך הסתמכות על ההיגיון, הידע והנסיון ויש כאלו שממש לא הייתי מציע לכם לקחת ככה סתם על פי התחושה אלא לבחון אותן היטב לפני קבלתן.
 
אחת הבעיות היא שלא תמיד יש ליזמים את הנסיון הניהולי ואת התרבות העסקית הנכונה המאפשרת תהליכי קבלת החלטות מתאימים ונכונים ולוקח זמן רב עד שיזם שלא מורגל בכך יסגל לעצמו את היכולת להחליט בצורה נכונה וטובה, קבועה ומסודרת. חלק מהתרבות הארגונית שעליה אני מדבר היא היכולת של כל אחד להקשיב לאחר תוך כדי האזנה ולא סתם כדי לתת לו לדבר ולהתבטא ובעצם לא לשמוע באמת מה הוא אומר ומציע. ברור שאם לא תאזין באמת תוך רצון להבין ולהפנים (לאו דווקא לאמץ ולקבל אלא לשמוע ולהבין ובלי התנגדות פנימית לנאמר גם אם אתה לא מסכים לדברים) אין סיכוי שתוכל להחליט בהתייחס למידע שאתה שומע ובוחן וסביר להניח שבפעם הבאה שתרצה לשמוע את זולתך הוא לא כל כך ירצה להשמיע כיוון שיהיה ברור לו שלא ממש מקשיבים לו...
 
אני מציע לכל יזם שיבנה לסטארט אפ שלו תהליך מסודר של קבלת החלטות. אני מזכיר כי כדי לנהל סטארט אפ בצורה נכונה ומסודרת צריך לדאוג לא רק לתוכנית עסקית טובה ופיתוח טכנולוגי טוב אלא גם לאנשים טובים ובעיקר ליכולת שלכם לנהל אותם נכון, וליצור אווירה של הקשבה והבנה ותרבות נכונה של שיחה וקבלה. כדאי מאוד שתהיה לכם לפחות פגישה שבועית שבה תוכלו ללבן דברים, לעקוב אחר התקדמות המיזם וכמובן גם אחרי הפיתוח, התוכנית העסקית ואחרי כל שאר המטלות שאתם נדרשים לקדם כדי הצליח עם הסטארט אפ שלכם וגם כדי לשמוע את כל המשתתפים, לתת להם לדבר על מנת להקשיב, להיות פתוחים לכל הדעות גם אם הן לא בדיוק הדעה שלכם וגם אם אתם לחלוטין חולקים עליה. לאחר ששמעתם את כל האפשרויות והדעות תחליטו את מה שנראה לכם נכון ומתאים ולא תמיד ההחלטה תתמוך דווקא את הדעה שהיתה לכם בתחילת הדיון אלא את זו שהכי נכון לאמץ.
 
אם תצליחו ליצור תרבות ארגונית כזו של הקשבה הדדית וקבלת דעות שונות ולא רק כאלו התומכות את הדעה שלכם כמנהלים, תצליחו להפיק מהצוות שלכם את המיטב, התוכנית העסקית שלכם תשתפר מיום ליום וכך תגדילו משמעותית את סיכויי ההצלחה שלכם.

 
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
 
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il

המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות   1999-2020 ©    
 
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים