My Google+ -7D0716B8F9F40BC2098AF84118A8FEA7תוכנית עסקית-יעוץ עסקי-יועץ עסקי-סטארט אפ-אתר אינטרנט-אפליקציה-מודל עסקי-גיוס הון
המרכז לתכנון עסקי                               
                           050-9375123
 
 
דף הבית >> מאמרים >> תחילת פיתוח מכשור רפואי
צרכים בתחום המכשור הרפואי
 
כל סטארט אפ מתחיל ברעיון. הצדקת הרעיון וההתעסקות בקידומו הינה הצרכים להם הוא נותן מענה. במידה והצרכים הללו חזקים דיים כדאי לבחון באופן רציני את קידום הרעיון, במידה וצרכים אלו אינם חזקים כנראה שלא כדאי לקדם את המיזם כלל. כאשר אנו עוסקים בתחום הרפואה, ישנם מספר סוגים של צרכים שיש צורך לבחון. בתחום זה במיוחד רצוי מאוד ללמוד היטב את הנושא בו אנו רוצים לעסוק, לבנות תוכנית עסקית טובה ורק אחר כך להתחיל את צעדי הקידום של הרעיון כדי להפוך אותו למוצר אמיתי ולחברת סטארט אפ שמפתחת ומקדמת אותו.
 
בתחום המכשור הרפואי ישנם מספר גופים מרכזיים להם יש צרכים:
 
  1. החולה – כיוון שבתחום הרפואה אנו עוסקים, הצורך הראשוני מגיע מהחולה. אני קורא לצורך של החולה הצורך הראשוני ולא הצורך המרכזי כיוון שבהמשך נבין שלעיתים אכן הצורך של החולה הוא הצורך המרכזי המוביל את המיזם ואת התוכנית העסקית שלו ולעיתים לא.
  2. הרופא – הרופא הוא המוציא לפועל (במירב המקרים, כשזה לא הרופא אז מדובר על איש מקצוע בתחום כמו אחות או טכנאי רנטגן וכו...) של הטיפול בחולה. לעיתים החולה מקבל את הטיפול הטוב ביותר שניתן אולם הרופא מוצא את עצמו בתהליך ריפוי קשה, מסובך, לא רווחי וכו...ולכן גם לרופאים שהם חולייה מרכזית בתהליך הטיפול יש צרכים בתחום זה ולעיתים קורה שהצורך של הרופא מנוגד לצורך של החולה ונוצרת מדי פעם התנגשות בין הצרכים ולכן בעת בניית התוכנית העסקית יש לאתר את ההתנגשויות הללו ולטפל בהן.
  3. בית החולים – בית החולים הינו הגוף המטפל (באמצעות הרופאים ושאר אנשי הצוות), המאשפז, המנתח והמוציא לפועל של התהליכים הטיפוליים השונים. בית החולים עובד על פי תקציבים והוא חייב לעמוד בהם (לעיתים בית החולים הוא פרטי ועליו להרוויח כסף בנוסף לכך שהוא מטפל בחולים) ולכן יש לו צרכים רבים בתחום. כאן בדרך כלל מתחילה להיות לעיתים די קרובות התנגשות בין צרכי החולה לבין צרכי בית החולים. תוכנית עסקית טובה תדע להתייחס גם לצרכי בית החולים ולבחון ולהגדיר בתוכנית העסקית את ה – ROI שלו בעת רכישת מערכת מסוימת.
  4. חברות הביטוח וקופות החולים – גופים אלו אמונים על מימון הטיפול בחולים בהתאם לסוד הביטוח וסוג הכיסוי של החולה. האינטרסים של גופים אלו לכאורה זהים לאינטרסים של החולים אולם בעיקר בכותרות. יש ניגוד עניינים מובהק בין צרכי החולה לבין צרכי חברת הביטוח. לעיתים יש זהות אינטרסים כיוון שמימון טיפול מסוים יגרום להקטנת עלויות המשך הטיפול ולכן לחברת הביטוח כדאי לממן אותו כיוון שהיא חוסכת כסף בעתיד אולם ישנם מצבים בהם הטיפול גורם להארכת חיי האדם ובכך גורם להוצאות רבות נוספות שהיו נחסכות אם האדם לא היה נשאר בחיים. זה נשמע ציני ורע אבל זו המציאות המרה. כל תוכנית עסקית בתחום המכשור הרפואי חייבת להתייחס לנושא ה – Reimbursement שהוא אישור חברות הביטוח לחולים להשתמש במכשור מסוים על חשבון חברת הביטוח. יש חשיבות עליונה להכניס את המכשור הרפואי לרשימת המכשירים שחברת הביטוח מאשרת ולכן יש לבנות תוכנית במציגה את ה – ROI של חברת הביטוח בכל תוכנית עסקית של מכשור רפואי.
  5. הרשויות והרגולטור – רשויות המדינה אמונות על בריאות החולים ומאידך הן אמורות גם להתחשב בצרכי המבטחים והמממנים השונים. צרכי הרשויות השונות הינן לשפר את רמת הרפואה ולהגן על החולים ולדאוג שיקבלו את הטיפול הטוב ביותר שניתן. בדרך כלל אלו הצרכים המרכזיים המובילים את הרשויות אולם לעיתים נכנס צורך של חברת ביטוח המקבל מענה מאת הרשויות על חשבון צרכי החולה.
 
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
 
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il

המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות ©  1999-2014


 
 
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים