My Google+ -7D0716B8F9F40BC2098AF84118A8FEA7תוכנית עסקית-יעוץ עסקי-ייעוץ עסקי-יועץ עסקי-סטארט אפ-אתר אינטרנט-אפליקציה-גיוס הון-תוכנית עסקית לדוגמא
המרכז לתכנון עסקי                               
                           050-9375123
 
 
דף הבית >> מאמרים >> קבלת החלטות בסטארט אפ
קבלת החלטות בסטארט אפ

קבלת החלטה על קידום רעיון ורצון להפיכתו למיזם ולסטארט אפ מבטיח שיכניס הרבה כספים מתקבלת על ידי רוב היזמים בקלות רבה. ואין בכך רע. השאלה היא מה קורה מכאן ואילך, כיצד אותם יזמים מקבלים החלטות, איך הם מחליטים לאילו כיוונים להתקדם, מה לעשות קודם, האם לבנות קודם תוכנית עסקית או אולי לפתח את הפלטפורמה הטכנולוגית או המוצר, האם ההחלטה מתקבלת על סמך בחינה ובדיקה רצינית, התייעצות וחשיבה או שהיא פשוט מתקבלת על בסיס האינטואיציה של היזם ? האם ההחלטה מתקבלת בקלות או שהיזם מתלבט שבועות וחודשים עד שהוא מצליח להחליט...נושא קבלת ההחלטות עשוי או עלול לגרום לסטארט אפ שלכם להכשל או להצליח במידה ולא תצליחו ליצור אצלכם במיזם איזה שהוא מנגנון פשוט אבל יעיל שמסייע לכם בתהליך קבלת ההחלטות.

ישנן תורות שלמות ושיטות מדעיות רבות לתהליכי קבלת החלטות אולם אני מכיר בכך שרוב היזמים לא ילכו בתחילת דרכם ללמוד את התאוריות והתורות הללו שכן המיזם שלהם, הפיתוח שלו, תוכנית עסקית טובה, צוות טוב חשובים להם בשלב זה מלימודי תאוריה עבורם ולכן נעסוק בתהליך קבלת החלטות המשלב הגיון, בדיקות ואינטואיציה שנראה לי מתאים ליזם הממוצע בלי שילך ללמוד יותר מדי. ננסה להבין מהן תהליכי קבלת החלטות שבהם אנו עלולים לשגות (חשוב להבין כי אנו עלולים לשגות גם כאשר אנו מקבלים החלטה בדרך הכי מקצועית ונכונה אולם מה שאנו מנסים לעשות הוא להקטין משמעותית את הסיכויים לכך).

סגנונות קבלת ההחלטות של היזמים הצעירים הינם בדרך כלל אחד מאלו המופיעים בהמשך:
  1. החלטות אימפולסיביות - הגעה לצומת המחייבת החלטה, היזם חושב מעט ומחליט. לא בודק יותר מדי, לא מתייעץ יותר מדי ולא מהסס. הוא בטוח שהכיוון של ההחלטה נכון ולא מנסה לוודא שהחליט כמו שצריך. יזמים אלו בדרך כלל יכתבו תוכנית עסקית בעצמם גם אם אין להם מושג מהי תוכנית עסקית וכיצד בונים אותה, הם בדרך כלל ירוצו קדימה עם הפיתוח בלי לבדוק יותר מדי את השור והלקוחות ולא יצרפו אליהם אנשי מקצוע טובים שיודעים לשאול שאלות ולהטיל ספקות.
  2. היזם הלומד – יזם המגיע לצומת המחייבת החלטה, לומד את הנושא מכל הכיוונים, מתייעץ עם אנשי מקצוע ומקבל החלטה בסופו של דבר על בסיס הנתונים ומוסיף לכך את האינטואיציה שלו. יזם מסוג זה יצרף למיזם אנשי מקצוע איכותיים, יאתר אנשי מקצוע טובים לפיתוח הטכנולוגי ויבחן אותם לפני שיסכם איתם ויבנה תוכנית עסקית מקצועית וטובה בעזרת אנשי מקצוע.
  3. היזם המתקשה להחליט – יזמים אלו מושכים את תהליך קבלת ההחלטות עוד ועוד עד שלעיתים עוברת ההזדמנות העסקית של המיזם שלהם. הם בוחנים כל דבר לעומקו וכמעט תמיד מוצאים משהו שלא נראה להם ולכן משהים את ההחלטה ושוב נכנסים לבדיקת גורם נוסף שברוב המקרים גם בו ימצאו דופי. יזמים אלו בדרך כלל יהיו במשא ומתן עם המון גורמים ולא יצליחו לסיים אותו, הם יקחו מומחה שיבנה עבורם תוכנית עסקית אולם היא לא תיראה להם מספיק טובה אף פעם...יזמים אלו בדרך כלל צריכים לידם מישהו סמכותי ומקצועי שיחליט עבורם אולם ברור שכך לא ניתן לנהל סטראט אפ.
נסו לזהות את עצמכם ובהחלט יתכן שאתם נמצאים לאו דווקא לגמרי בתחום זה או אחר אלא יש בכם קצת מזה וקצת מזה ונסו למצוא את הדרך הנכונה לקבל החלטות בסטארט אפ שלכם כדי שבסוף תפתחו טכנולוגיה נכונה ותבנו תוכנית עסקית טובה, תגייסו כסף ותצליחו.
 
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
 
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il

המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות ©  1999-2018
 
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים