My Google+ -7D0716B8F9F40BC2098AF84118A8FEA7תוכנית עסקית-יעוץ עסקי-ייעוץ עסקי-יועץ עסקי-סטארט אפ-אתר אינטרנט-אפליקציה-גיוס הון-תוכנית עסקית לדוגמא
המרכז לתכנון עסקי                               
                           050-9375123
 
 
דף הבית >> מאמרים >> מתי לעזוב את מקום העבודה
מתי נכון ליזם להתפטר ולעזוב את מקום העבודה שלו ?
 
אחת הדרישות הבסיסיות מיזם הינה הנכונות לבצע מהלכים שיוכיחו את מסירותו למיזם. אחד מהמהלכים הללו הינה מחויבות מוחלטת לקידום המיזם. במידה ומישהו מהמעורבים בסטארט אפ יחוש ירידה קלה במחויבות של היזם לקידום הרעיון והסטארט אפ הכל יתמוטט והמיזם יקרוס. בכל תהליך של בניית תוכנית עסקית ושל התכנון העסקי של הקמת הסטארט אפ שאלת המחויבות ומשמעותי עולה במלוא העוז.
 

ישנם יזמים אשר זמן קצר לאחר שהרעיון עולה במוחם עוזבים את מקום עבודתם ומקדישים את כל זמנם ומרצם לרעיון שלהם ולהקמת הסטארט אפ הטוב ביותר שהם יכולים ומסוגלים. יזמים אחרים ממתינים עם עזיבת מקום העבודה שלהם עד לאחר בניית תוכנית עסקית ותחילת הפיתוח כיוון שהם חשים שאם לא יתמסרו לרעיון ולקידומו, לא יצליחו לקדם אותו כפי שהם רוצים. ישנם כאלו הממתינים עם ההתפטרות עד לאחר שהם מצליחים לגייס את הסכומים הנדרשים לקיום סטארט אפ כולל תשלום שכר לעובדים וישם כאלו אשר לא מתכננים כלל לעזוב את מקום עבודתם וחושבים כי יוכלו לגייס הון ואחר כך להוביל את הסטארט אפ שלהם באמצעות תוכנית עסקית שיבנו, צוות מנהלים שישכרו והם ימשיכו את עבודתם באין מפריע למעט קצת דיווחים שיקבלו והשתתפות בתהליכי קבלת ההחלטות הדירקטוריון כבעלי מניות משמעותיים בחברה.
 

נשאלת השאלה מי מהם נוהג נכון ? מי עושה שגיאה ? מהי ההבטחה שבכלל משהו יזוז ויצליח ? ומתי באמת הוא הזמן הנכון לקום ולעזוב את מה שעושים עד ולעבור לעבוד באופן מלא בסטארט אפ החדש שהקמנו.
 

חשוב שנבין שתהליכי הקמת חברת סטארט אפ וגיוס הון הינם תהליכים ארוכים הנמשכים לפחות 6 חודשים וברוב המקרים מתקרבים לשנה ואף לעיתים מעבר לכך. מצב זה גורם לכך שיזם אשר מעוניין לעזוב את מקום העבודה שלו ולהתמסר באופן מלא לסטארט אפ שלו חייב להביא בחשבון שלפחות שנה ואולי אפילו מעבר לכך הוא לא יקבל משכורת. חשוב להבין שאם הוא בעל משפחה וילדים הוא נושא באחריות כלפיהם ואין לו את הזכות לסכן אותם ואת רווחתם ולכן לעזוב הכל בלי להבטיח את מקור ההכנסה שלו ושל משפחתו.
 

אחד היזמים שעבדתי איתם, הכין לעצמו סכום השווה ל – 12 משכורות נטו שהיה מקבל במקום העבודה ומסכום זה הוא הכניס בכל חודש למשפחה את השכר שהיה אמור לקבל ובכך הוא בנה תוכנית עסקית לעצמו ולמשפחתו שלא תפגע במשפחה. לקראת תום השנה כשראה שהמיזם שלו לא מצליח להתרומם מצא עבודה והמשיך לקדם אותו בזמנו החופשי.
 

מאידך, הקצה השני של ההתנהגות מחייב את היזם להציג את מחויבותו המוחלטת למיזם ולסטארט אפ שלו ולהתחייב לעזוב את עבודתו ולהתמסר לקידום המיזם והסטארט אפ שלו לאחר ההשקעה. ללא התחייבות כזו המשקיע במירב המקרים לא ישקיע במיזם כיוון שבסופו של דבר ההשקעה היא באנשים ולא ברעיון.
 

לכן, בעת בניית התוכנית העסקית יש להכניס את כל היזמים הרלוונטיים כעובדי החברה לאחר הגיוס. לתת להם בתוכנית העסקית ובמציאות שכר שיאפשר להם להתמסר לסטארט אפ וכך להבטיח את היותם חלק מהמיזם גם לאחר ההשקעה.
 

לסיכום, בשום מצב אני לא ממליץ לעזוב את העבודה לפני שיש במיזם שלכם מספיק כסף כדי לשלם לכם משכורת. אם מישהו כבר מחליט לעזוב לפני הגיוס עליו לדאוג לאמצעי מחייה לשנה לפחות ובמידה והוא רואה כי אותה שנה מתקרבת לסיום ועדיין אין כסף בקופה עליו למצוא עבודה כדי שיוכל לחיות גם ולא רק להיות יזם. ובכל מקרה על כל יזם להביא בחשבון שעליו להתחייב לכך שלאחר שמגייסים את הכסף הוא מתחייב לעבוד באופן מלא ומוחלט כעובד הסטארט אפ לפחות ב 4-5 השנים הראשונות לחיי החברה.

 
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
 
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il

המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות  
©   1999-2019
 
 
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים