My Google+ -7D0716B8F9F40BC2098AF84118A8FEA7תוכנית עסקית-יעוץ עסקי-ייעוץ עסקי-יועץ עסקי-סטארט אפ-אתר אינטרנט-אפליקציה-גיוס הון-תוכנית עסקית לדוגמא
המרכז לתכנון עסקי                               
                           050-9375123
 
 
דף הבית >> מאמרים >> מומנטום קצב ויכולת קבלת החלטות
מומנטום, קצב התקדמות ויכולת קבלת החלטות

בכל מיזם ובכל פרויקט חייבים בשלב מסוים לעבור מהתכנון לביצוע ולהצליח להשיג את המטרות שהוגדרו אם בתוכנית עסקית או בתוכנית עבודה. מטרת כל פרויקט עסקי הינה להוציא לפועל את התכנון ולהקים בסופו של דבר את העסק שיצליח להרוויח כסף ולהחזיר את ההשקעה בתוך זמן סביר ורצוי מהר ככל שניתן. מסיבה זו בכל מיזם שאני מלווה או בונה עבורו תוכנית עסקית, אני מגדיר יחד עם היזמים אבני דרך כולל תאריך גמר להשגת כל אבן דרך. במקביל לכך אני בונה עבור היזמים תהליך בקרה מסודר בהתאם לתוכנית העסקית שבאמצעותו יוכלו לבצע מעקב מאורגן פעם בחודש ואחר כך פעם ברבעון ולוודא שהם אכן מתקדמים קדימה בהתאם לרצוי ובהתאם לתכנון.
 
לאחרונה נתקלתי במיזם שבו היזם נחוש מאוד, מאמין בצידקת הדרך ובמוצרים שהוא מפתח ומוביל את המיזם בביטחה במשך השנתיים האחרונות. הוא אף הגיע להישגים יפים מאוד בשלבי התכנון וההכנות, ועמד בכל מה שהוגדר לו בתוכנית העסקית הן מבחינת לוחות הזמנים והן מבחינת רמת הביצוע ושאר ההגדרות.
 
בשנה האחרונה, כשהיזם נדרש לעבור משלב התכנון לשלב הביצוע החלו חריקות בתהליך ולאט לאט הבנתי כי יכן שיש כאן בעייה אמיתית של יכולת ביצוע. כל עוד המיזם התנהל בתוך הניירות, בשלב התכנון, כולל תכנון המלא של המוצרים ועיצובם, כולל להגדיר את כל ההגדרות היזם הצליח להניע את הדברים בהתאם לתוכנית העסקית ובהתאם לצורך ובקצב הנכון, אולם כשהגענו לשלב שבו היה צריך לקבל החלטות, השלב שבו היה צריך להגדיר מה כן ומה לא, על מה מוותרים ועל מה מתעקשים בכל מחיר התברר לי שהדברים לא קורים כפי שהיו אמורים לקרות וכפי שתוכננו בתוכנית העסקית.
 
היזם התגלה כפרפקציוניסט מוחלט שלא מסוגל לקבל שום סטייה מהתכנון המקורי ומהחלום שיושב לו בראש. הוא לא מסוגל לשנות תהליך כשמתברר שעלויות הייצור תהיינה גבוהות מדי ובעלויות כאלו אין סיכוי להגיע לחנויות במחיר תחרותי. כל בחינה שנעשתה בתוכנית העסקית הובילה בסופו של דבר
לעלות מקסימלית שאין לעבור אותה. היזם ניהל תהליכי משא ומתן מול ארבעה יצרנים שונים כשעם כולם הוא הגיע למצב של הסכמי שיתוף פעולה אולם לא הצליח לחתום על הסכם עם אף אחד מהם. ללא שום קשר למחירים או לתוכנית העסקית אלא בשל חוסר יכולת להתגמש ולבצע שינויים קטנים במוצר או בתפיסת הייצור כפי שקיימת בראשו של היזם.
 
בשלב מסויים לאחר שהיזם כבר הגיע להחלטה סופית על היצרן שאיתו מתקדמים הוא ביצע עוד מספר בדיקות והגיע ליצרן נוסף כשהוא מתחיל תהליך עבודה שלם מולו. חשוב להבין שכל שלב של עבודה מול יצרן כזה עולה קרוב ל – 50,000 ₪ ונמשך 3-4 חודשים לפחות. כשראיתי שהיזם עומד להתחיל משא ומתן עם יצרן חמישי הודעתי לו שבמידה והוא לא חותם בחודשיים הקרובים על הסכם ייצור, אני מפסיק ללוות אותו.
 
הבהרתי ליזם כי הוא מתעכב כבר למעלה משנה ואני מציע לו שיחליט ויתחיל להתקדם שכן על פי התוכנית העסקית ועל פי כל קנה מידה היינו אמורים להיות כבר בשלב המכירות ואנו עדיין לא סיכמנו עם יצרן. היזם לא הצליח לעבור לשלב ההקמה האמיתי של העסק למרות שפעל בשטח למעלה משנתיים והשקיע מכיסו כ- 2 מיליון ₪ בגלל חוסר היכולת להתגמש, חוסר יכולת להניע תהליכים בפועל וחוסר יכולת לקבל החלטה מושכלת ונכונה.

 
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
 
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il

המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות ©  1999-2018
 
 
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים