My Google+ -7D0716B8F9F40BC2098AF84118A8FEA7תוכנית עסקית-יעוץ עסקי-ייעוץ עסקי-יועץ עסקי-סטארט אפ-אתר אינטרנט-אפליקציה-גיוס הון
המרכז לתכנון עסקי                               
                           050-9375123
 
 
דף הבית >> מאמרים >> לנסות לגייס כסף לפני שמוכנים
לנסות לגייס כסף לפני שמוכנים

יצר איתי קשר יזם ושלח אלי עותק של תוכנית עסקית למיזם שלו העוסק במוצר בתחום המזון לשימוש עם תינוקות. הוא התגאה בפני שהוא אחראי לכתיבת התוכנית העסקית ושהוא כתב אותה לבדו ובעצמו. במקביל הוא סיפר לי על המיזם שלו ועל ההתקדמות שהצליח לעשות בפיתוח המוצר. הוא סיפר שהוא מצוי לפני פיתוח פרוטו טייפ שני ושהוא מחפש משקיע כדי שיוכל לייצר 5,000 יחידות ולהתחיל בשיווק ובמכירת המוצר. כיוון שמדובר במוצר הנוגע בתחום הרפואי ובתינוקות ויש צורך לעבור איתו תהליך של רגולציה מסוימת שאלתי אותו האם נעשתה הרגולציה וכן מי הרופאים שעומדים אחרי המוצר שיוכלו לומר כי אכן המוצר נכון מבחינה רפואית וכי כדאי להשתמש בו. התשובה שקיבלתי היתה שעדיין לא בוצעה הרגולציה אבל הוא ברר וכל מה שיידרש זה העמדת מספר מוצרים תקופה מסוימת במכון התקנים והמוצר כבר יעבור את הרגולציה הנדרשת (וברור שיהיה עליו לנקוט בצעדים נוספים...). לגבי הרופאים המובילים שמחוברים למיזם הוא אמר שהתייעץ עם מספר רופאים ואם יהיה צורך כנראה שהם יוכלו לומר שהמוצר אכן טוב מהבחינה הבריאותית.

הסברתי ליזם כי גם התוכנית העסקית של סטארט אפ שלו לא מספקת וגם המיזם עדיין לא מוכן לגיוס ממספר בחינות והבהרתי לו מדוע:
  1. כשאתה מפתח מיזם לשימוש עם תינוקות ובמיוחד כזה הקשור לתחום המזון שלהם אתה צריך שיהיה לפחות רופא מוביל בעל שם בתחום המיזם ששייך לצוות ברמה של Advisory board לפחות כדי שאכן מי שבוחן את הסטארט אפ הזה ובמקביל קורא תוכנית עסקית שלו יבין שיש הבנה מקצועית רצינית שעומדת אחרי המיזם.
  2. תוכנית עסקית צריכה להיות המצגת של התהליכים העסקיים השיווקיים והפיננסיים של המיזם. המסמך שאני קיבלתי ומוצג כתוכנית עסקית אינו מתקרב לרמה הנדרשת, אינו מציג תהליך הגיוני ובעל סיכוי ברמה העסקית, לא מציג תוכנית שיווק כל שהיא, ניתוח השוק דל מאוד ובעצם לא קיים וניתוח התחרות והמתחרים מבולבל ומאוד לא ברור. אחד החלקים החשובים בכל תוכנית עסקית הינה התוכנית הפיננסית. בתוכנית עסקית שהועברה אלי החלק הפיננסי היה רדוד וחסר כל תובנה פיננסית אמיתית.
  3. המוצר פותח באופן מסויים, ורחוקה הדרך עד שתהיה אפשרות לייצר אותו בייצור מסחרי ולהתחיל את השיווק שלו. גם תהליך הפיתוח נדרש להיבחן מחדש כדי לבנות תהליכים עסקיים ושיווקיים חדשים וטובים על מנת לבנות תוכנית עסקית טובה לסטארט אפ זה.
  4. הצוות המוביל היום את המיזם הינו היזם בלבד ואין לו לא שותפים, לא Advisory board ואפילו לא יועצים או משרד עו"ד בעל נסיון ומוניטין בתחום הרלבנטי לסטארט אפ שלו ומשקיעים לא משקיעים בצוות המורכב מאדם אחר.
הסברתי ליזם כי אם ברצונו להתקדם ולשפר את סיכוייו לגייס כסף ולהצליח עליו לבצע את הפעולות הבאות:
  1. לבנות תוכנית עסקית מקצועית ורצינית המתבססת על תהליכים עסקיים רציניים ומקצועיים ועל תוכנית פיננסית רצינית וטובה.
  2. לגייס מספר אנשי צוות חלק כשותפים חלק כיועצים ובלבד שלא יהיה לבד כיוון שחשוב שיהיו לצידו אנשי צוות טובים וחזקים.
  3. חשוב שיסיים את תהליך פיתוח המוצר כדי שיהיה מוכן לייצור המוני ולשיווק וכך יוכל להתקדם עוד צעד במימוש התוכנית העסקית של המיזם.
  4. קריטי מצידו לבסס את המוצר מהצד המקצועי רפואי שלו וכמובן במקביל ליצור תוכנית עסקית חדשה באמצעות רופא או מספר רופאים מומחים בתחום המוצר בעלי שם ומוניטין.
הבהרתי ליזם שבלי כל הסעיפים הללו ובלי תוכנית עסקית מקצועית וטובה סיכוייו לגייס כסף ולהצליח נמוכים מאוד.
 
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
 
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il

המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות ©  1999-2017
 
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים