My Google+ -7D0716B8F9F40BC2098AF84118A8FEA7תוכנית עסקית-יעוץ עסקי-ייעוץ עסקי-יועץ עסקי-סטארט אפ-אתר אינטרנט-אפליקציה-גיוס הון-תוכנית עסקית לדוגמא
המרכז לתכנון עסקי                               
                           050-9375123
 
 
דף הבית >> מאמרים >> plan your next steps
חשוב קדימה ותכנן את הצעדים שלך כל הזמן

אנחנו חיים בעולם דינמי ומורכב אשר נע במהירות. האירועים רודפים זה את זה ואנו מוצאים את עצמנו באופן די תדיר מגיבים לאירועים אשר מתרחשים בעולם שלנו ויש להם השפעה על הסטארט אפ שלנו ועל התוכנית העסקית שלו. דוגמא לאירוע מגה שכזה מהתקופה האחרונה היא מחלת הקורונה שמביאה בעקבותיה את הבעיות הכלכליות העולמיות. אני חושב שאין עסק בעולם שלא היה מחויב להגיב בהתאם למה שקורה לטוב או לרע ולבחון האם התוכנית העסקית שלו מתאימה למצב שהתרחש או שהוא צריך לנקוט בצעדים אחרים לגמרי ממה שהוגדר בתוכנית שלו. אולם אני לא מתכוון דווקא לאירועים בסדר גודל שכזה אלא גם ובעיקר לאירועים מקומיים יותר שכן הם מתרחשים פעמים רבות כמו שינויים שמתרחשים בתחום משפטי כל שהוא הקשור לסטארט אפ שלכם, או אולי החלפת השלטון במדינה מסוימת בה אתם פעילים ושינויים בפעילות הכלכלית באותה מדינה. יתכנו גם שינויים ואירועים בלתי צפויים נקודתיים מאוד שמשפיעים רק על חלק מהעסקים בארץ או בעולם כמו למשל עליית מחירים משמעותית של חומר גלם מסוים, מחסור בעובדים בעלי מומחיות מסוימת אירועים שיכולים לשנות משמעותית את התוכנית העסקית שלכם ובעיקר את שורת הרווח או ההפסד שתכננתם...
 
אתה כמנכ"ל או סמנכ"ל בסטארט אפ שלך נדרש לתת מענה לבעיות אלו. בסופו של דבר אתם פועלים בתוך המסגרת העסקית והכלכלית בה אתם מצויים וכל אירוע שכזה מקומי או בינלאומי משפיע על היכולת שלכם להצליח להשיג את היעדים המוגדרים בתוכנית העסקית שבניתם. כמובן שסיטואציות אלו משפיעות באופן ישיר ומשמעותי גם לאורך זמן ולא רק על נקודת הזמן הנוכחית, והן בעלות השפעה מהותית על היכולת שלכם להצליח לקדם את החברה שלכם לכיוון ההצלחה גם בעתיד.
 
יש שתי גישות מרכזיות לטפל בבעיות שכאלו. הגישה המקובלת יותר שלדעתי איננה נבחרת כאסטרטגיה אלא מתרחשת על הדרך ולא כהגדרה שנלקחה בעת בניית תוכנית עסקית או תכנון אסטרטגי מוקדם והיא טיפול באירוע בעת התרחשותו, מה שנקרא השפה המקצועית "אחזקת שבר". קרה משהו ואנו צריכים לתקן את הנזק שקרה או שעומד לקרות בעוד רגע וליצור לנו בעיה בתוכנית העסקית או בכל פרמטר אחר. הגישה השנייה שננקטת על ידי פחות מנהלים היא הסתכלות קדימה וחשיבה על הבעיות המקומיות והבינלאומיות שהחברה עלולה לפגוש ולהינזק מהם או להרוויח מהן. בחינת כל האופציות העומדות בפני החברה והכנת החברה לכך כדי שכשהאירוע יתרחש אם הוא יתרחש החברה לא רק שלא תינזק אלא תתחזק מהאירוע (ובכל מקרה לפחות לא תינזק או שבנזק הצפוי ימוזער בכות הפעולות שננקטו מראש) שיטה זו קרויה "אחזקה מונעת"..
 
ברוב המקרים שיטת אחזקת השבר זולה יותר בטווח המיידי ולכן רוב המנהלים נוקטים בה אולם היא יקרה יותר בטווח הארוך ולעיתים בעת אירוע "בלתי צפוי" החברה עלולה לקרוס כיוון שלא הוכנה אליו כיאות. מנהלים שרוצים לנקוט בשיטת האחקה המונעת נדרשים לארגן לכך את התקציבים הנחוצים, לחשוב קדימה בכל רגע, לעדכן את התוכנית העסקית שלהם בהתאם ולנסות לאתר את האירועים בהאים שישפיעו על פעילות החברה וליצור את התנאים שיאפשרו לחברה לעבור את האירועים הללו ולהתחזק מהם במקום להיחלש.

 
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
 
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il

המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות   1999-2020 ©  
 
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים