My Google+ -7D0716B8F9F40BC2098AF84118A8FEA7תוכנית עסקית-יעוץ עסקי-ייעוץ עסקי-יועץ עסקי-סטארט אפ-אתר אינטרנט-אפליקציה-גיוס הון-תוכנית עסקית לדוגמא
המרכז לתכנון עסקי                               
                           050-9375123
 
 
דף הבית >> מאמרים >> control freak or a good manager
ההבדל בין ניהול נכון לשליטה מופרזת
 
יש שיטות ניהול רבות ולכל אחד הדרך שלו כיצד לנהל את עצמו ואת עסקיו ולהוביל את התוכנית העסקית שלו ואת הסטארט אפ שלו קדימה. ניהול נכון ואפקטיבי יכול להתבצע בדרכים רבות וכל אחד בוחר לעצמו במודע או שלא במודע את הדרך הנכונה והמתאימה לו ולעסק שאותו הוא מנהל. אני מעוניין במאמר זה להעלות למודעות של כל מי שקורא אותו 2 נקודות קיצון שאני נתקל בהן ולומר מהי לדעתי בדרך הנכונה לניהול חברת סטארט אפ בשלבי היזמות הראשונים ומה השינויים שאני חושב שנכון לעשות בסגנון הניהול כאשר מתקדמים קצת משלב היזמות הראשונית בה אתה כיזם עובד לבד או עם עוד יזם נוסף לשלבים מתקדמים יותר בהם יש כבר מספר יזמים או עובדים שמבצעים אף הם חלק מהמשימות.
 
ישנה דרך ניהולית אחת בה מבזרים אחריות ותפקידים. דרך זו אומרת שאתה כמנהל יכול לסמוך על המנהלים והעובדים ונותן להם יד חופשית, לא בודק אותם, לא בוחן אותם עד שלה מתברר שהם טעו או שגו. לאחר שהבנת שהם עשו טעות, אתה כמנהל מתקן אותם וממשיך לעבוד באופן החופשי הזה ללא בקרה קבועה ומתמשכת וכך אתה מתקדם איתם, עם הסטארט אפ ומוביל גם את התוכנית העסקית שלו קדימה. לדוגמא, אתה כיזם ומנהל הפרויקט מגדיר את תחומי האחריות של כל אחד מהעובדים השונים על פי תוכנית עסקית שבנית או על פי כל קריטריון שאתה מגדיר ומאותו רגע מדווחים לך רק אם יש בעיה ורוצים עזרה בפתרון הבעיה או כשמסיימים את המטלה, או כשמתחילים לא לעמוד בלוח הזמנים. לעיתים אף  מתקיים דיון סטטוס כזה או אחר פעם בחודש ובו יש מין אמירה כללית של כל אחד בה הוא סוקר מה הוא עשה ומה הבעיות בהן נתקל וכו...
 
בקצה השני של הסקאלה נמצא סגנון ניהול ריכוזי מאוד. המנהל חייב לדעת כל דבר שקורה, כל פעילות שמבוצעת על ידי העובד או היזם השני מחייבת אישור על ידי היזם הראשי. כל פגישה או אפילו שיחת טלפון או מכתב בעל משמעות ולעיתים גם כל פעולה חסרת משמעות אמיתית מחייבת אישור של היזם הראשי ואף נושאים רבים אשר מבוצעים על ידי העובד השני או היזם השני מתוקנים על ידי היזם הראשון גם אם לעיתים די קרובות התיקון אינו משמעותי ולא משנה דבר ממהות הפעילות שתוקנה.
 
אני חושב שכל אחד שקורא את המאמר מכיר את שמי הסגנונות הניהוליים המתוארים למעלה ונתקל בהם ברמה כזו או אחרת. חשוב להבחין בין השלב הראשוני בו אתה עובד לבדך או אולי עם עוד עוזר בו כמעט כל פעילות המבוצעת עוברת את האישור שלך או של שניכם ומבוצעת באופן אישי על ידך כיוון שזה מה שיש לבין מצב שבו יש עובדים וארגון. ברגע שיש כבר מספר עובדים או יזמים ויש תוכנית עסקית שמתקדמים על פיה סגנון הניהול חייב להשתנות להיות מבוזר אולם נשלט ומבוקר באופן תדיר ומאורגן. תהליך זה חייב להיות מוגדר על פי כללים ברורים שיאמרו מהן פעילויות שאותן יכול לבצע העובד ללא קבלת אישור ומה הפעילויות המחייבות התייעצות ואישור לפני ביצוען. לטעמי תהליך ניהולי קיצוני לכאן או לשם באופן שכזה אינו נכון ואינו יעיל. כל אחד, נדרש לדעת למיין נכון את הפעילויות שהוא מבצע לעומת אלו שהוא מבזר לאחרים. להבין מה הוא חייב לדעת כדי לאשר ומה מספיק שידע על כך רק לאחר הביצוע ברמת הידיעה הכללית והבקרה ועל מה הוא לא צריך לקבל דיווח כלל. כל אחד נדרש להבין מתי נתינת חופש יתר לעובדים ללא בקרה וללא עבודה עם תהליכי דיווח ובקרה נכונים עלולה להביא לאנרכיה ולאובדן הדרך ומתי נכון לשחרר וכמה...חשוב שכל אחד ידע מהי כמות המטלות שהוא מסוגל לבצע באופן אישי בלי לעצור ולהאט את התהליך הכללי ומתי יש פעילויות שאכן רק הוא יהיה רשאי לבצע או שיהיו חייבים לקבל את אישורו או הדרכתו לפני ביצוע הפעולה. כלומר, המינון הנכון הוא שיביא את התהליך הניהולי הנכון ויאפשר לך כיזם לקדם את התוכנית העסקית שלך ואת חברת הסטארט אפ שאתה מקים למצב שבו סיכויי ההצלחה שלה יעלו ויגדלו באופן משמעותי.

 
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
 
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il

המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות   1999-2020 ©   
 
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים