My Google+ -7D0716B8F9F40BC2098AF84118A8FEA7תוכנית עסקית-יעוץ עסקי-ייעוץ עסקי-יועץ עסקי-סטארט אפ-אתר אינטרנט-אפליקציה-גיוס הון-תוכנית עסקית לדוגמא
המרכז לתכנון עסקי                               
                           050-9375123
 
 
דף הבית >> מאמרים >> Working with professionals
עבודה עם אנשי מקצוע בסטארט אפ
 
חברת סטארט אפ נמצאת תמיד במחסור כספי. כל יזם מכיר זאת והוא מתלבט בכל רגע להיכן יפנה את מעט המשאבים שיש לו. סיטואציה זוז נכונה כמעט לאורך כל חיי הסטארט אפ עד שהוא מתחיל להיות רווחי ומחזיק את עצמו באמצעות ההכנסות ולא באמצעות השקעות והזרמת כספים חיצונית. כשהיזם בונה תוכנית עסקית ולא משנה באיזה שלב הוא נמצא הוא מקצץ בדרך כלל את רוב אנשי המקצוע ומחליט לעשות כמעט הכל בעצמו. הבעיה היא שלא תמיד ההחלטות הללו נכונות והן עלולות לעיתים להתברר כטעות קריטית שיכולה לגרום לתוכנית עסקית לא מקצועית ומטעה ועלולה לגרום למיזם לעצור, להיכשל, להתעכב מאוד...אני מחלק את הפעילויות שנעשות בדרך כלל לשלוש קבוצות. פעילויות שיזם ממוצע יכול לעשות בעצמו במידה ויש לו את הזמן לכך. פעילויות שיזם או אדם אחר ללא נסיון לא יצליח לעשות בעצמו או שאם יעשה אותן הוא יגיע לתוצר או לתוצאה בלתי קבילה ופעילויות שיזם יכול לעשות בעצמו ולהגיע לתוצאה קבילה אך בינונית ומטה.
 
מה אני ממליץ ליזם לעשות בעצמו. אני מצפה מיזם שמתחיל את תהליך קידום המיזם לבצע מחקר שוק מעמיק, להבין היטב את המוצר שלו, את הצרכים, את הלקוחות, את המתחרים והתחרות. אני ממליץ ליזם גם לבנות לעצמו תוכנית עסקית ראשונית שבאמצעותה ינהל את השלבים הראשונים בבניית הסטארט אפ שלו. אני ממליץ ליזם לבנות אפיון ראשוני למוצר שלו תוכנה או חומרה ואחר כך להיעזר באיש מקצוע כדי להפוך את האפיון שלו לאפיון מקצועי שממנו ניתן לפתח את המוצר.
 
אם היזם הוא איש טכני ומדובר בחברה טכנולוגית, והיזם מסוגל לפתח את המוצר, הוא בהחלט יכול לפתח את המוצר בעצמו ובמידת הצורך להיעזר באנשי מקצוע נוספים כדי להשלים את המוצר ואת הפיתוח בתחומים בהם היזם לא בקיא. מאידך, במוצר של חומרה או במיזם של מוצרי צריכה, כדאי ליזם להיעזר באיש מקצוע שיוביל או שיסייע את תהליך פיתוח המוצר. כיוון שיזם שלא מבין בפיתוח מוצר יפתח בסופו של דבר מוצר פחות איכותי וכנראה שעלויות הפיתוח לא יהיו זולות מעלויות שיעלו לפתח את המוצר באמצעות איש מקצוע. במצבים אלו מומלץ ליזם לשקול את נסיונו המקצועי ויכולותיו ובמקרה שהוא מנוסה ויודע לפתח מוצר שיוביל את התהליך ובמקרה שלא, שייקח איש מקצוע שיוביל את הפיתוח.
 
תוכנית עסקית היא מסמך שכל סטארט אפ נדרש להציג בשלב שהוא מגייס הון. מאידך, אני חושב שללא קשר לגיוס הון רצוי שכל סטארט אפ יעבוד על פי תוכנית עסקית רצינית ומקצועית. חשוב להבין שתוכנית עסקית היום איננה נדרשת להיות ספר עב כרס כמו פעם אולם חשוב מאוד שהיא תהיה מקצועית, שיבוצע בה ניתוח אמיתי של התחרות והמתחרים ושיהיה ברור ממנה, מהם התהליכים שהחברה אמורה לעבור בתקופת התוכנית העסקית וכמובן כמה כסף יידרש כדי לבצע את התהליכים המוגדרים באותה תוכנית עסקית. לכן, אני מציע לכל יזם להיעזר באיש מקצוע בעת שהוא בונה לחברה שלו תוכנית עסקית אם לצרכי ניהול נכון של החברה ואם לצרכי גיוס הון. תיעזרו באיש המקצוע בעיקר לצורך הדיון והשיחה המקצועית על הדרך, על התחרות, על המודלים העסקיים ועל התהליכים הפיננסיים. פחות קריטי שהוא יכתוב את המסמך אבל בהחלט קריטי שתיעזרו באדם מנוסה ובעל יכולות לפתוח בפני היזמים אפשרויות וכיוונים שונים ולסייע להם להצליח לקדם את הסטארט אפ שלהם.

 
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
 
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il

המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות   1999-2020 ©   
 
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים