My Google+ -7D0716B8F9F40BC2098AF84118A8FEA7תוכנית עסקית-יעוץ עסקי-ייעוץ עסקי-יועץ עסקי-סטארט אפ-אתר אינטרנט-אפליקציה-גיוס הון-תוכנית עסקית לדוגמא
המרכז לתכנון עסקי                               
                           050-9375123
 
 
דף הבית >> מאמרים >> Why some entrepreneurs fail to get started
מדוע יש יזמים שלא מצליחים אפילו להתחיל ?
 
אתמול התקשר אלי בעל בית תוכנה וסיפר לי כי הוא כבר מספר שנים מפתח אתרי אינטרנט טובים מאוד, תוכנות ולאחרונה גם אפליקציות רבות והוא לא מצליח לגייס משקיעים לאותם מיזמים. מאידך הוא לא כל כך יודע כיצד לקדם את המיזמים הללו ללא גיוס ולכן הוא מתלונן שכבר מספר שנים הוא משקיע כסף בפיתוח ולא מצליח לראות מהמיזמים הללו שום דבר. שאלתי אותו האם הוא חשב קצת חשיבה עסקית לפני שהחל את הפיתוח של המיזמים הללו או בנה תוכנית עסקית לפני, תוך כדי ואחרי הפיתוח. תשובתו היתה צפויה למדי והיא שכיוון שהוא הבין את הרציונל העסקי כשחשב על הרעיון הוא לא ראה צורך בבניית תוכנית עסקית שכן תמיד ידע להסביר לכולם את הרעיון ואת הרעיון העסקי. יתירה מכך הוא אמר כי כל מי שהמיזמים הוצגו בפניו התלהב מהרעיונות אולם לא היה מוכן להשקיע כסף או לקנות את המיזם.
 
לאחר שתחקרתי אותו לגבי שלושת המיזמים הנוכחיים וביקשתי ממנו לספר לי על התוכנית העסקית שלהם כפי שהוא רואה בעיני רוחו וכפי שהוא מציג למשקיעים ניתחתי יחד איתו את המצב והוא הבין פתאום כי הוא מפתח לחינם וכי אם הוא ימשיך את תהליכי הפיתוח ללא חשיבה עסקית נכונה, ללא בניית תוכנית עסקית ועם המשך התייחסות טכנית ולא פיננסית עסקית למיזמים הוא ימשיך לשים לעצמו רגל ולא להצליח עוד לפני שהתחיל את התהליך.
 
הסברתי ליזם כי סטארט אפ ולא משנה האם הנושא הוא תוכנה אתר אינטרנט, אפליקציה סלולרית, פיתוח חומרה או מכשור רפואי, מחייב התייחסות עסקית מהרגע הראשון בו הרעיון נהגה במוחו. הבהרתי לו כי ללא ביצוע תהליך של פיתוח עסקי וללא בניית תוכנית עסקית (והיא לא חייבת להיות מסמך מפואר אלא התוויה נכונה של דרך עסקית ריאלית שמביאה בחשבון את כל מה שצריך כולל כמה כסף צריך כאן) הסיכויים שלו לשכנע מישהו שכדאי לעשות משהו עם המיזם שלו כמעט ולא קיימים.
 
הוא הבין שכדי ליצור את הרצון להשקיע כסף במיזם הוא צריך לתת למשקיע תמונה ברורה כיצד הוא יקבל את השקעתו חזרה, איך הוא הולך לבצע את התהליך העסקי, כיצד הוא חושב לשווק את המיזם, מהם המודלים העסקיים ומתי הוא מתכנן להגיע למצב בו הסטארט אפ שלו יהפוך לחברה מצליחה העומדת בזכות עצמה ומצליחה לממן את כל התהליכים באמצעות מכירות ורווחים ומתי הסטארט אפ הזה יפסיק להישען על השקעות חיצוניות.
 
הסבר מקצועי שכזה למשקיעים ולגורמים אחרים נקרא תוכנית עסקית. ללא תוכנית עסקית יקשה עליכם לייצר שפה עסקית משותפת עם משקיע או עם כל גורם אחר שרוצים ליצור איתו שיתוף פעולה. תוכנית עסקית היא תעודת הזהות של הסטארט אפ שלכם ומי שבונה אותה נכון גורם לעצמו לבחון את כל מה שהוא עושה בכל אספקט אפשרי החל מהצדדים הטכנולוגיים, דרך בדיקה מעמיקה של הצרכים והתועלות שהמיזם נותן להם מענה. בחינה מעמיקה של השוק, הלקוחות הפוטנציאליים וניתוח מעמיק של התחרות והמתחרים וכיצד אנו מתמודדים איתם. בחינה רצינית ומקצועית של התהליכים המשפטיים והמיסויים וכמובן בנייה של צוות רציני ומקצועי המאפשר להציג את הסטארט אפ לא כרעיון אלא כחברה בעלת צוות רציני ומקצועי. הגדרת תהליכים עסקיים, אסטרטגיה שיווקית ואסטרטגיית פיתוח וכמובן שלסיכום התוכנית העסקית בונים תוכנית פיננסית מקצועית שניתן להציגה בפני המשקיעים ובפני כל גורם ולהציג באופן רציונלי כמה כסף צריך, מה יהיו התוצאות העסקיות, מה עומדות להיות ההוצאות וכמובן כל פרמטר פיננסי אחר.
 
לסיכום אנו רואים שבניית תוכנית עסקית עשויה להקטין מאוד את המצבים שבהם אתם מפספסים דברים בתהליכי הפיתוח הראשוניים, לתת לכם מסמך שמאפשר להציג את הסטארט אפ שלכם באופן מקצועי ולהגדיל מהותית את סיכויי ההצלחה של המיזם שלכם לפחות להתקדם בהצלחה בשלבי הפעילות הראשונים.

 
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
 
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il

המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות   1999-2020 ©  
 
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים