My Google+ -7D0716B8F9F40BC2098AF84118A8FEA7תוכנית עסקית-יעוץ עסקי-ייעוץ עסקי-יועץ עסקי-סטארט אפ-אתר אינטרנט-אפליקציה-גיוס הון-תוכנית עסקית לדוגמא
המרכז לתכנון עסקי                               
                           050-9375123
 
 
דף הבית >> מאמרים >> The right MVP
מהו ה – MVP הנכון ?

כמעט כל סטארט אפ ניתן לפתח עד לשלב הפיילוט ברמות שונות. שאלה הנשאלת על ידי יזמים רבים תוך כדי בניית התוכנית העסקית ברוב חברות הסטארט אפ, כיצד יראה ה – MVP  שלהם ? עד לאיזו רמה להגיע בעת שהם מאפיינים את המיזם שלהם ומה תהיה רמת האפליקציה או אתר האינטרנט או התוכנה בעת שהם יצאו איתה לפיילוט עסקי ראשוני. אנו יודעים שכל מיזם בעיקר בתחומי התוכנה השונים ניתן לפתח ברמות שונות ולאפשר לו תכונות רבות ויכולות שונות. ישנן תכונות מרכזיות שבלעדיהן התוכנה, אתר האינטרנט או האפליקציה לא יוכלו לתפקד ומאידך יש תכונות אחרות המהוות השלמה לתכונות המרכזיות ואולי אף לעיתים אינן השלמה אלא רק תוספות קטנות או גדולות המאפשרות ביצועים נוספים ויכולות נוספות על אלו שהמערכת מאפשרת כביצועים המרכזיים והחשובים שלשמן יצרנו אותה.
 

לעיתים תוך כדי בניית התוכנית העסקית אנו עדיין לא כל כך בשלים לסיים את האפיון בצורה מלאה על כל רבדיו ורמותיו השונות אולם בעת סיום תהליך הפיתוח העסקי בשעה שאנו כבר כותבים תוכנית עסקית המתבססת על תהליך הפיתוח העסקי אנו בשלים לחלוטין לבנות את האפיון המלא של התוכנה, האפליקציה או של אתר האינטרנט שכן בשעה זו כבר הגדרנו את מירב המאפיינים החשובים שאנו רוצים כחלק מהמערכת, התוכנית העסקית מגדירה את המודלים העסקיים ואת כל ערוצי התשלום וכיצד הכספים ינועו בתהליך ובכלל אנו מצויים בשלב זה לאחר שהגדרנו את רוב ההגדרות הנדרשות כדי להשלים את האפיון המלא של המערכת.
 
לאחר שסיימנו את בניית התוכנית העסקית ואת כתיבת האפיון של המערכת נשאלת השאלה האם נצא לפיילוט עם המערכת המלאה או עם MVP ? אולי נצא רק עם חלק מהמערכת. שאלה זו נשאלת מכיוון שכדי להגיע למצב שבו המערכת שלמה וכוללת את כל מה שמופיע באפיון המלא שלה נצטרך זמן רב וסכום כסף גדול על מנת להצליח להביא את המערכת למצב שלם ומלא. לכן, ובעיקר כאשר אנו מצויים עדיין לפני גיוס ההון הראשוני (Seed)  וגם אחריו עלינו להגדיר היטב מהי התצורה של המערכת שאנו חושבים שהיא צריכה להיות המינימלית כדי לצאת איתה לפיילוט - MVP. כמובן שתצורה זו צריכה לתת מענה להגדרות המרכזיות שהגדרנו לעצמנו בתוכנית העסקית. אולם אנו יודעים כי כל סטארט אפ מתחיל בפיילוט בו חלק רב מהמערכות והפיצ'רים השונים אינם קיימים. חשוב שנבין כי כל תפקודי התוכנה, האפליקציה או אתר האינטרנט שאנו מפתחים נחלקים לתכונות מרכזיות ותכונות תומכות. ברור לחלוטין שאנו חייבים את התכונות המרכזיות של המערכת כדי להתחיל פיילוט טוב. עלינו להגדיר בתוכנית העסקית מהי התצורה שאיתה אנו רוצים כמינימום לפיילוט ומהי התצורה הסופית שבה אנו רואים את המערכת.
 

לאחר היציאה לפיילוט אנו יכולים להוכיח או להפריך לא מעט מהנחות היסוד שהנחנו בעת בניית התוכנית העסקית. בעקבות הפיילוט אנו יכולים גם לתקן את הנחות היסוד אשר דורשות תיקון ולעדכן בהתאמה את התוכנית העסקית לתוכנית עסקית טובה יותר ואמינה יותר. אחרי שאנו נכנסים לשלב הפיילוט עם התצורה הבסיסית שהגדרנו אנו לא עוצרים את הפיתוח אלא ממשיכים את פיתוח כל הפיצ'רים שהוגדרו באפיון ובתוכנית העסקית וכמובן שאנו ממשיכים לפתח גם תכונות חדשות אשר נדרשות מהשטח ועולות אצלנו לאחר תקופת הנסיון שעשינו ובסופו של דבר נוכל להגשים את התוכנית העסקית שבנינו באופן הטוב ביותר והרווחי ביותר שנוכל.


 
 
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים