My Google+ -7D0716B8F9F40BC2098AF84118A8FEA7תוכנית עסקית-יעוץ עסקי-ייעוץ עסקי-יועץ עסקי-סטארט אפ-אתר אינטרנט-אפליקציה-גיוס הון-תוכנית עסקית לדוגמא
המרכז לתכנון עסקי                               
                           050-9375123
 
 
דף הבית >> מאמרים >> Financing plan
בניית תוכנית פיננסית בתחילת הדרך
 
יזמים לא תמיד מודעים לצורך בתכנון עסקי ופיננסי. לעיתים אני שואל יזם כמה כסף אתה צריך כדי להגיע למצב בו יש לך MVP פעיל והוא לא ממש יודע לענות על כך לא לי ובעיקר לא לעצמו. בכלל, כל נושא בניית תוכנית עסקית או תוכנית פיננסית הוא לא נושא שנראה ליזמים כמשהו שכדאי "לבזבז" עליו זמן אלא רק בעת שרוצים ללכת למשקיעים ולגייס כסף. רוב היזמים מודעים לכך שעליהם לגייס כסף כבר בתחילת הדרך כדי להתחיל להתקדם ולפתח את המוצר שהגו. חלקם הגדול אינו מודע לכך שאת הסכומים הראשונים עליו להביא בעצמו או באמצעות סביבתו הקרובה, בני משפחה או חברים. גם כשהתובנה הזו מחלחלת לתודעה של אותם יזמים הם לא ממש ישבו ויבנו לעצמם תוכנית עסקית לשנה הקרובה שממנה יגזרו כמה כסף הם אמורים לגייס לתקופה בזו אלא בדרך כלל יעשו הערכה כללית וסתמית שלא ממש מביאה בחשבון את התהליכים שהם יעברו בשנה הקרובה אלא הם מגדירים מספר כתוצאה של חשיבה כוללת ולא מוגדרת.
 
אני מצפה מיזם טוב שכבר בתחילת הדרך ברגעים הראשונים שבהם הוא מתכוון לקדם את הרעיון שלו, אחרי שבחן קצת את השוק והגיע למסקנה שיש צורך אמיתי במוצר שלו, שפוטנציאל השוק מספיק גדול ושהמוצר או השרות שלו ייחודיים ובעלי יתרונות טובים על פני מה שכבר קיים בשוק שישב ויתכנן את הצעדים הבאים. זה הזמן שהוא צריך לבנות לעצמו תוכנית עסקית לזמן הקרוב, לחשוב היטב ולהגדיר את שלבי הפיתוח ושלבי הפעילות שעליו לבצע בתקופה הקרובה ולאחר מכן עליו להגדיר את הסכום שתעלה לו הפעילות שתכנן. אחרי שידע את הסכום שהוא אמור לגייס לתקופה הקרובה יוכל גם להתחיל לחשוב מהיכן יביא את הסכום הזה.
 
כדי להבין מהו הסכום שייתן מענה אמיתי לאותה תוכנית עסקית ולתהליכים המתוכננים, על היזם קודם כל להגדיר את התקופה שהוא רוצה לממן. בדרך כלל כדאי שיגדיר שהוא מממן את תהליך ההגעה ל – MVP או במיזמים שבהם עולה הרבה מאוד כסף להגיע למצב שיש MVP פעיל, עליו להגדיר שהוא רוצה להגיע למצב שבו יש לו דמו עובד, או פרוטוטייפ או POC – Proof of concept. עליו לנסות להגדיר את שלבי הפעולה הנדרשים לשם כל ולתמחר אותם טוב ככל שהוא מצליח. שיבקש הצעות מחיר ויבדוק כמה עולה כל שלב שכן כך הוא יוכל לשפר מאוד את התוכנית העסקית שהוא בנה ולהגיע למצב שהוא יודע באמת כמה כסף הוא צריך כדי לבצע את אותה תוכנית עסקית.
 
בניית התוכנית הפיננסית הזו לא צריכה להיות מסובכת. תפתחו גליון Excel ותבנו טבלה בסיסית מאוד שבה תגדירו את רשימת כלל הפעילויות שאתם מתכננים לעשות בתקופה הקרובה על פי התוכנית העסקית שבניתם. אחר כך תכתבו ליד כל אחת מהפעילויות את העלויות שלה. לפעמים העלות היא רק עלות שמשלמים למישהו עבור ביצוע הפעילות לדוגמא פיתוח תוכנה כחלק מפיתוח המוצר. במקרים אחרים יש גם עלות של חומרים וגם עלות של עבודה כמו למשל כשאתם מפתחים מוצר צריכה יהיו עלויות של חומרים לצורך הפיתוח ואחר כך עלויות של עבודה ובמקביל עלויות של תבניות ואחר כך עלויות של חומרי גלם. ויהיו מקרים שבהם תהיה רק עלות של המוצר שתרכשו כמו למשל אם תקנו מחשב או משהו אחר. בכל מקרה תחברו את כל ההוצאות שתכננתם ותדעו כמה כסף אתם צריכים כדי להגיע לאבן הדרך שהגדרתם כשבניתם את התוכנית העסקית. ככל שתבנו את התוכנית הפיננסית הזו יותר על הצעות מחיר ולא על הערכות כלליות יקל עליכם לדעת כמה כסף אתם צריכים באמת כדי להביא את המיזם שלכם בהצלחה לשלב הבא.

 
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
 
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il

המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות   1999-2020 ©   
 
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים