My Google+ -7D0716B8F9F40BC2098AF84118A8FEA7תוכנית עסקית-יעוץ עסקי-ייעוץ עסקי-יועץ עסקי-סטארט אפ-אתר אינטרנט-אפליקציה-גיוס הון-תוכנית עסקית לדוגמא
המרכז לתכנון עסקי                               
                           050-9375123
 
 
דף הבית >> מאמרים >> Do I need an additional entrepreneur in my startup
האם להוסיף שותף לסטארט אפ שלי וכמה אחוזים לתת לו ?
 
אחת השאלות שאני נשאל פעמים רבות היא האם כדאי לי להכניס שותף נוסף למיזם ואם כן מה אני צריך לתת לו. נשאלת גם השאלה כיצד סוגרים את זה איתו ומה ההבטחה שלא אתקע עם שותף שקיבל ממני אחוזים רבים ופתאום אינו שווה את מה שחשבתי ואיננו מספק את הסחורה.
 
חשוב להבין שאם אתה יזם טכנולוגי, כנראה שאתה צריך מישהו בעל כישורים עסקיים. מישהו שיבנה תוכנית עסקית טובה, ואחר כך יוכל גם להוציא אותה אל הפועל. לכן כשאתה מחפש את השותף המתאים לך עליך כמובן לחפש מישהו שישלים את מה שחסר בנסיון שלך ובכישורים שלך.
 
בחלק גדול מהמקרים, היזם החדש ירצה לראות תוכנית עסקית כדי להחליט האם כדאי לו להצטרף או לא אולם עליך להצליח לשכנע אותו למרות שאין בידך תוכנית עסקית טובה שהמיזם עם פוטנציאל גדול ושלאחר שהוא יכנס ויבנה תוכנית עסקית טובה תהיה אפשרות גם לשווק אותו לאנשים אחרים, למשקיעים, לשותפים פוטנציאליים ואחרים.
 
לאחר שמצאת את האדם הנכון, עליך להגיע איתו להסכמה על הנושאים המרכזיים שהם מה יהיו תפקידיו, כמה אחוזים הוא יקבל, לכמה זמן הוא נדרש להתחייב, מה יהיה מסלול הענקת האחוזים (מה יהיו אבני הדרך בהן הוא יקבל את האחוזים שלו) ותנאים נוספים. אחרי שסיימתם את הגדרת הנושאים עליכם לכתוב אותם ולפנות לעורך דין המבין בתחום בו עוסק המיזם כדי שיכתוב עבורכם הסכם שותפות המתבסס כמובן על אותם דברים שהסכמתם ביחד. הסכם שותפות זה יהיה הבסיס להסכם המייסדים שייחתם בעת שתקימו את החברה שלכם וכמובן שהנושאים המרכזיים שבו יופיעו גם כחלק מהתוכנית העסקית שלכם.
 
חשוב להבין כי אדם מהסוג הזה המגיע בשלב הרעיון או מעט אחריו מהווה חוליה חשובה מאוד בסטארט אפ שלכם והוא גם יהיה זה שיבנה תוכנית עסקית, יוציא לפועל את אותה תוכנית עסקית ויעלה משמעותית את ערך הסטארט אפ שלכם ולכן גם מגיע לו חלק משמעותי מהאחוזים במיזם. אם אתם מצרפים אדם מנוסה שייתן לכם תוספת כוח אמיתית ויוכל לנהל עבורכם את כל התכנון העסקי, בניית תוכנית עסקית, ניהול העסק ותהליכי השיווק והמכירה כדאי שיהיה אחד מבעלי המניות המשמעותיים ושתהיה לו הרגשה שהוא עובד בשביל עצמו ולא כשכיר עבור אחרים. תחושה זו לא תוכל להיות אם הוא יחזיק אחוז קטן מאוד של מניות (בהתחשב בגודל התרומה שלו לסטארט אפ) פחות מ – 10% בשלב זה שילכו וידללו עם כניסת המשקיעים במהירות רבה. לכן, בדרך כלל כשאתם מצרפים אדם מנוסה ובעל יכולות עסקיות וקשרים רבים לצוות היזמות ומטילים עליו תפקידי מפתח סביר להניח שהוא לא יצטרף אם יהיו לו פחות מ – 20% ממניות הסטארט אפ כיוון שהוא יודע מה קורה אחרי כניסת המשקיעים ויודע שהוא יוותר עם כמות קטנה מאוד של מניות.
 
כדי להסיר ספק מליבכם אני רוצה להזכיר את המשפט הבנאלי והנכון שעדיף להחזיק מעט אחוזים מסטארט אפ חי, מרוויח ומצליח מהמון אחוזים של מיזם שלא מצליח להתקדם ולכן לא שווה כלום.

 
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
 
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il

המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות   1999-2021 ©  
 
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים