My Google+ -7D0716B8F9F40BC2098AF84118A8FEA7תוכנית עסקית-יעוץ עסקי-ייעוץ עסקי-יועץ עסקי-סטארט אפ-אתר אינטרנט-אפליקציה-גיוס הון-תוכנית עסקית לדוגמא
המרכז לתכנון עסקי                               
                           050-9375123
 
 
דף הבית >> מאמרים >> Decision Making in startup
שיקולים בתהליכי קבלת החלטות בסטארט אפ

כל יזם וכל מנכ"ל של חברת סטארט אפ בתחילת דרכה נדרש לקבל החלטות באופן יומיומית. במקרים רבים ההחלטה איננה דורשת יותר מדי הכנה ולמידה ובאמצעות מידע זמין, תוכנית עסקית מוגדרת וידיעת התהליכים והצרכים. במצבים שכאלו ההחלטה יכולה להתקבל באופן כמעט מיידי וכנראה שברוב המקרים היא תהיה נכונה וגם אם לא, מחיר הטעות יהיה נמוך מאוד. מאידך, יש לא מעט החלטות שכדי לקבל אותן רצוי מאוד להבין היטב את השטח, ללמוד ולהכין את האלטרנטיבות האפשריות, לנסות להכין מקרים ותגובות למצבים שעשויים או עלולים להגיע בעקבות קבלת כל אחת מהאלטרנטיבות ורק אחרי הלמידה הזו נכון לקבל את ההחלטה.
 
כאשר אנו ניגשים לקבל החלטות בעלות משמעות רבה או החלטות אסטרטגיות כדאי כמובן שתתבצע עבודת הכנה כפי שתיארתי קודם כדי שההחלטה שתילקח תהיה על בסיס החומר שנאסף, נלמד והוצג ותבוצע אמצעות דיון שבו אמורה להתקבל ההחלטה. חשוב שבאותה הצגה של הנושא ישתתפו בעלי התפקיד הרלבנטיים לתחום וישמיעו את דעותיהם שכן לא רצוי לקבל החלטה בנושא כל שהוא ללא השתתפות אותם אנשים שמבינים יותר מכולם את הנושא, מכירים אותו היטב, ואחר כך גם יצטרכו לבצע את מה שהוחלט. רצוי שהם יהיו מחוברים לתהליך קבלת ההחלטה, לשיקולים שהובילו לקבלתה ולדרך קבלת ההחלטה. חשוב גם שהחלטה אסטרטגית תהיה מחוברת לאסטרטגיה שהוגדרה בתוכנית העסקית של החברה ואם היא לא כזו, רצוי שהתוכנית העסקית תתעדכן בהתאם שכן לא נכון לקדם מיזם או להריץ חברת סטארט אפ עם אסטרטגיה שנוגדת את מה שמוגדר בחוכנית העסקית.
 
יש החלטות פשוטות או מורכבות, חשובות יותר וחשובות פחות שהמנכ"ל יכול לקבל באופן עצמאי לבדו או בהשתתפות ממלאי תפקידים אחרים בחברה. בעיקר החלטות הנוגעות לניהול יומיומי השבועי והחודשי של החברה וכמובן שגם החלטות מורכבות וחשובות מעבר לכך. החלטות אשר נובעות מהתוכנית העסקית של החברה ומהמדיניות שהוגדרה על ידי הדירקטוריון.
 
ישנן החלטות שרצוי מאוד שהמנכ"ל יקבל לאחר התייעצות עם דירקטוריון החברה וישנן החלטות אחרות בעיקר החלטות אסטרטגיות בהן המנכ"ל מחויב להתייעץ עם הדירקטוריון וליידע אותו ולפעמים ההחלטה היא של הדירקטוריון ולא של המנכ"ל למרות שהוא יהיה זה שיבצע את אותה החלטה. בדרך כלל ההחלטות שמחייבות את אישור הדירקטוריון הינן החלטות עקרוניות שאינן חלק מהתוכנית העסקית של החברה או שהן מהוות חלק מהתוכנית העסקית אך בשל חשיבות ההחלטה מי שיקבל אותה יהיה הדירקטוריון ולא הנהלת החברה.
 
אותן ישיבות דירקטוריון בדרך כלל יוכנו על ידי המנכ"ל והוא גם יהיה זה שיציג בפני חברי הדירקטוריון את הנושאים השונים. לכן מנכ"ל שרוצה להשיג הישגים בישיבות אלו צריך ללמוד היטב ולהכין את עצמו מצויין. מנכ"ל שרוצה שהעמדות שלו יתקבלו על ידי הדירקטוריון צריך להכין את ההצגה באופן כזה שהדירקטורים ישתכנעו וירצו לאמץ את הצעתו. אני יכול לומר שמנכ"ל שבאופן עקבי ההצעות שלו נדחות על ידי הדירקטוריון יהיה מנכ"ל שכנראה לא ישרוד זמן רב בתפקידו שכן כנראה הוא לא מתחבר לאסטרטגיה שהדירקטוריון רוצה להוביל וסביר להניח שדי מהר הם ירצו להביא מישהו אחר תחתיו.

 
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
 
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il

המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות   1999-2020 ©  
 
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים