My Google+ -7D0716B8F9F40BC2098AF84118A8FEA7תוכנית עסקית-יעוץ עסקי-ייעוץ עסקי-יועץ עסקי-סטארט אפ-אתר אינטרנט-אפליקציה-גיוס הון-תוכנית עסקית לדוגמא
המרכז לתכנון עסקי                               
                           050-9375123
 
 
דף הבית >> מאמרים >> Be aware about your patent pending schedule
פטנט מחייב למידה וניהול ולא רק פנייה לעורך פטנטים
 
לא בכל סטארט אפ יש הצדקה להגיש בקשה לפטנט ובאמת מי שלא יכול לקבל פטנט או שאולי יוכל לקבל פטנט חלש מאוד לא מגיש בקשה לפטנט, יכול לשכוח מנושא זה וברור שהוא גם לא צריך להתייחס אליו כשהוא בונה תוכנית עסקית לא מבחינת המשמעויות המעשיות וכמובן גם לא מבחינת המשמעות הפיננסית. מאידך יזמים שהסטארט אפ שלהם יש משמעות לפטנט צריכים להתייחס אליו באופן מקצועי מאוד ולא להשאיר אותו לאנשי מקצוע באופן עצמאי. חשוב להבין שפטנטים הינו תחום קשוח מאוד הן מבחינת הצדדים המשפטיים (מועדי הגשה, שיטת העריכה של הבקשה, איתור מסמכים או פטנטים שקדמו לבקשה ומפריעים לה והן מבחינת לוחות הזמנים שהינם קשיחים ביותר וכמעט לא ניתנים לשינוי.
 
אני נתקל לא מעט פעמים בהן יזמים לא מבינים את האחריות שלהם לגבי הפטנט ואומרים לי שהפטנט שלהם מנוהל על ידי עורך הפטנטים שלהם. כשאני שואל אותם על מה בדיוק הם הגישו את בקשת הפטנט ומהי תביעה מספר אחת בה בדרך כלל מוגדר הנושא העיקרי עליו הפטנט אמור להגן הם לא ממש יודעים ומפנים אותי לעורך הפטנטים. לעיתים כשאני שואל אותם מה לוח הזמנים של הפטנט שלהם הם לא מודעים אליו, כשאני שואל אותם האם הם יודעים כמה כסף יצטרכו לשלם עבור המשך הטיפול בפטנט ומתי הם יודעים לומר לי בדרך כלל שמדובר כנראה על הרבה כסף אבל הם לא ממש יודעים כמה ומתי...בקיצור, ביותר מדי מקרים אני פוגש יזמים שהגישו בקשה לפטנט והם לא מנהלים אותה, לא יודעים באמת מה מצפה להם ובמקרים רבים הם מופתעים מהתהליך עד כדי אובדן הפטנט בגלל שלא היו מוכנים בזמן או שלא היה להם מספיק זמן לארגן את הסכום הנדרש או מתהליך קבלת החלטות שגוי לגבי האסטרטגיה של הפטנט. מבחינתי, יזם שאינו מכיר את תהליך הפטנט שלו ולא מנהל אותו בעצמו דומה ליזם שנתן ליועץ עסקי לבנות לו תוכנית עסקית, הוא לא מכיר אותה וכשמישהו שואל אותו שאלה על התוכנית העסקית שלו הוא מפנה אותו ליועץ העסקי שיסביר לו...
 
ברצוני להבהיר מספר דברים קריטיים לגבי פטנט שחשוב מאוד שכל יזם שחושב להגיש בקשה לפטנט או שהגיש בקשה יכיר היטב, יבין אותם וישתמש בהם היטב.
 
  1. לוח הזמנים של פטנט – לוח הזמנים קשיח מאוד ואם פיספסתם אותו התבטל הפטנט שלכם ולא משנה באיזה שלב של התהליך אתם נמצאים החל מיום ההגשה הראשוני ועד אחרי שהפטנט אושר בכל העולם. חשוב להבין שאיחור קטן בחלק מהמקרים ניתן לתיקון בעלויות גבוהות אולם איחור של מספר חודשים בדרך כלל לא ניתן לתיקון ומבטל את זכותכם לקבלת הפטנט...אתם לא יכולים להשליך את האחריות של ניהול לוח הזמנים של הפטנט שלכם על עורך הפטנטים, אתם חייבים לנהל אותו בעצמכם ולהיות אחראים עליו. ראיתי כבר לא מעט מקרים בהם עורך הפטנטים שלח ליזם מייל שמתזכר אותו שעוד שלושה חודשים יש צורך בנקיטת צעדים, היזם לא שם לב או לא הבין את מה שנכתב ולא תמיד עורך הפטנטים תיזכר שוב או שכשהוא תיזכר שוב כבר היה מאוחר מדי...אתם חייבים לנהל את זה.
  2. אסטרטגיה - האסטרטגיה של מתי להגיש את הפטנט, היכן להגיש את הבקשה הראשונה, מה לכלול בתוך הפטנט הינה אסטרטגיה עסקית ולא משפטית ולכן עליכם להכיר היטב את הצדדים המשפטיים ואת ההשלכות שיש לכל צעד שבו תנקטו ורק אז תוכלו לקבל החלטה עסקית מושכלת כיצד לנהוג עם הפטנט שלכם. תזכרו שעורך הפטנטים שלכם יודע הכי טוב את ההשלכות המשפטיות אבל הוא בדרך כלל לא איש עסקים, הוא לא יכול לשקול את השיקולים העסקיים של הסטארט אפ שלכם, הוא לא מבין באמת את התוכנית העסקית שלכם ולכן אל תצפו ממנו להמליץ לכם על ההחלטה העסקית אלא תקבלו ממנו את כל ההשלכות המשפטיות והאפשרויות שקיימות ואחר כך תחליטו בעצמכם. אני רואה לא מעט יזמים שמשאירים את ההחלטה לעורך הפטנטים וזו טעות.
  3. התארגנות כספית נכונה – לפטנט יש עלויות די ברורות כולל אבני דרך מוגדרות מתי צריך לשלם וכמה. עליכם לבנות לעצמכם את לוח הזמנים הפיננסי של הפטנט ולארגן מראש את הכסף לכך. אי אפשר להתעורר חודשיים או שלושה חודשים לפני השלב הלאומי ולהתחיל לחשוב מהיכן אתם מארגנים 70, 80, או 100 אלף $ לצורך שלב זה שנדרשים כמעט בבת אחת. יתירה מכך, גם ההחלטה היכן ומתי להגיש את הבקשה הראשונה מושפעת מהיכולת של היזמים להכניס את העלויות לתוך התוכנית העסקית שלהם וכמה כסף הם יכולים לארגן לצורך הבקשה הראשונה ואחר כך שנה לאחר מכן בשלב הכניסה  ל – PCT. אין שום סיבה שמשהו בלוח הזמנים הפיננסי של הפטנט יפתיע אתכם.
 
לסיכום, מי שרוצה שהפטנט שלו יצליח להגיע בשלום אל קו הגמר ויקבל הכנה טובה של הפטנט על הסטארט אפ שלו שילמד את נושא הפטנטים כמו שצריך, יכניס אותו לתוך התוכנית העסקית שלו ויארגן מראש את הכספים ובעיקר ינהל את התהליך בעצמו ולא יסמוך על עורך הפטנטים שלעיתים מנהל זאת נכון ולעיתים לא.

 
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
 
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il

המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות   1999-2021 ©  
 
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים