My Google+ -7D0716B8F9F40BC2098AF84118A8FEA7תוכנית עסקית-יעוץ עסקי-יועץ עסקי-סטארט אפ-אפליקציה
המרכז לתכנון עסקי                               
                           050-9375123
 
 
דף הבית >> מאמרים >> תוכנית עסקית לאפליקציה לבד
האם לבנות לבד תוכנית עסקית לאפליקציה ?
 
יזם ששוחחתי איתו סיפר לי כי יש לו רעיון לאפליקציה בסלולר. הוא לא בא מהתחום העסקי של ההיטק ולא מתחום הפיתוח הטכנולוגי. בכל זאת הוא כתב בעצמו תוכנית עסקית והוא רוצה להקים חברת סטארט אפ לצורך מסחור האפליקציה ולא בטוח שהוא יודע איך. לכן הוא מחפש עכשיו יועץ עסקי שיעזור לו בהקמת הסטארט אפ ובגיוס הכסף הנדרש לקידום הסטארט אפ. שאלתי אותו אם הוא חושב שהוא מוכן להקמת חברת סטארט אפ והאם הוא מרגיש שמשקיע יהיה מוכן להשקיע באפליקציה שלו במצב שהיא נמצאת ותשובתו היתה שנראה לו שהתוכנית העסקית שכתב מסבירה לא רע את האפליקציה וכיוון שהרעיון חזק מאוד, ייחודי וחדשני, נראה לו שמשקיעים ירצו מאוד להשקיע במיזם.
 
נפגשתי עם היזם לפגישת היכרות ולהערכת האפליקציה וסיכוייה להצליח. לאחר שהיזם הציג בפני את האפליקציה אכן הסכמתי איתו שהיא ייחודית וחדשנית ושבהחלט יש לה סיכויים להצליח. אולם לאחר מכן הסברתי לו כי המרחק בין רעיון מצוין לבין הצלחה עצום וכני הדרך להתקדם קדימה ולהגדיל את סיכויי ההצלחה עוברת דרך מקצוענות, חשיבה נכונה, מעט שגיאות קריטיות, צוות חזק, תוכנית עסקית טובה ועוד מספר פרמטרים שעדיין לא מצויים במיזם שלו. לאחר מכן עברתי על התוכנית העסקית שכתב והסברתי לו כי תוכנית עסקית זו טובה לשלב הראשוני של בחינת הרעיון אולם איננה מתאימה לצורך גיוס הון, הקמת סטארט אפ והמשך קידום האפליקציה.
 
הצעתי ליזם להמתין עם הקמת החברה שכן לדעתי בשלב כה מוקדם כששום דבר עדיין לא מגובש ואין צורך אמיתי בהתאגדות משפטית לא נכון להקים חברה. הקמת חברה גורמת למספר תהליכים משפטיים שעלולים להפריע בהמשך ההתארגנות ולכן כדאי לדחות את הקמת החברה עד לרגע האחרון האפשרי. הבהרתי ליזם כי עליו לבצע את הפעילויות הבאות לפני שהוא מתחיל לחפש משקיעים ולפני שהוא מציג בפניהם את המיזם: 
  • ביצוע שלב של פיתוח עסקי מקצועי ורציני שיובל על ידי איש מקצוע בעל נסיון עסקי רב ובעל נסיון בביצוע תהליכי פיתוח עסקי ובכתיבת תוכניות עסקיות.
  • כתיבת תוכנית עסקית לאחר סיום שלב הפיתוח העסקי על בסיס התהליכים העסקיים והשיווקיים שנבנו במהלך הפיתוח העסקי וכמובן גם על בסיס המודלים העסקיים שפותחו באותו שלב. לאחר סיום כתיבת התוכנית העסקית יש לכתוב גם תקציר מנהלים שיתבסס על התוכנית העסקית. 
  • בניית צוות ראשוני לסטארט אפ שלו שיהיה בעל יכולת לקדם את המיזם ולהתחיל לפתח את האפליקציה גם אם עדיין לא גוייס כסף. 
  • בניית פרזנטציה עסקית מקצועית שתאפשר את הצגת האפליקציה והסטארט אפ בקצרה ובאופן ענייני ואטרקטיבי למשקיעים ולכל מי שרוצים להציג. לצד הפרזנטציה העסקית יש לבנות דמו שבאמצעותו תהיה אפשרות להצגת האפליקציה באופן מוחשי בפני המשקיעים. כמובן שהפרזנטציה העסקית מתבססת גם היא על התוכנית העסקית שנבנתה. 
  • בחינת נושא פטנטים וזכיות נוספות אפשריות ובמידת הצורך הגשת בקשה לרישום פטנט (בשלב זה בדרך כלל מומלץ להגיש Provisional patent). 
  • גיוס Advisory board שיוכל לייעץ לכם מנקודת מבט של מומחה בעל שם עולמי בנושא, יוכל לקשר אתכם לקולגות שלו בארץ ובחו"ל וכמובן ייתן את שמו לצוות המוביל של הסטארט אפ שלכם. 
  • אחת הנקודות המרכזיות כשמגיעים למשקיע עם אפליקציה הינה להגיע אליו עם האפליקציה במצב פיתוח מתקדם ככל שניתן. לכן חשוב לגייס אנשי פיתוח גם כשאין כסף (תמורת אחוזים) ולהתקדם עם האפליקציה בכל רגע. 
  • הסברתי לאותו יזם שאם ברצונו להגדיל את סיכוייו לגייס את הכסף שהוא צריך לפיתוח האפליקציה ולקידום הסטארט אפ שלו עליו לבצע את התהליך המוגדר כאן ורק אז לגשת למשקיעים.
 
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
 
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il

המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות ©  1999-2014

 
 
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים