My Google+ -7D0716B8F9F40BC2098AF84118A8FEA7תוכנית עסקית-יעוץ עסקי-ייעוץ עסקי-יועץ עסקי-סטארט אפ-אתר אינטרנט-אפליקציה-גיוס הון-תוכנית עסקית לדוגמא
המרכז לתכנון עסקי                               
                           050-9375123
 
 
דף הבית >> מאמרים >> שותף לא מחוייב
שותף לא מחוייב
 
כשאנו מקדמים את המיזם שלנו ומנסים להתקדם איתו צעד אחר צעד תוך כדי קידום התוכנית העסקית שלו, אנו מבצעים צעדים רבים שחלקם פשוטים וברורים וחלקם מורכבים יותר ובעלי סיכונים. בעת לקיחת ההחלטות לגבי ביצוע צעד זה או אחר, עלינו לקחת בחשבון את הסיכונים ולהביא בחשבון את הסיכוי שהצעד לא כל כך יצלח ושאולי ניאלץ להתמודד עם תוצאות אותו אירוע או שנצטרך לבצע שוב את אותו צעד רק שהפעם נהיה אולי יותר זהירים למרות שזהירות יתר איננה מבטיחה אותנו מפני הטעות או מפני חזרה על התקלה אלא בעיקר מקטינה את הסיכוי שהטעות אכן תתרחש ושהתקלה שקרתה לנו תקרה שנית.
 

אחד הצעדים שמיזמים רבים נוקטים בו בעת הכנת המיזם, לאחר בניית תוכנית עסקית ולקראת תחילת הפיתוח הטכנולוגי הינו גיוס אנשי צוות חדשים בעיקר מהתחום הטכנולוגי (אם כי גם מתחומים נוספים) כדי שיוכלו להתקדם בפיתוח המיזם ולהביא אותו לקראת מצב של הקמת חברה, גיוס הון ראשוני והפיכת המיזם לסטארט אפ ולעסק אמיתי.
 

אנו מכירים שיטות רבות לגיוס אנשי פיתוח בשלבים אלו וללא קשר לשיטת הגיוס, הנחת היסוד הינה שאין לנו כיזמים כסף לשלם למפתחים בשלב זה תמורת עבודתם ולכן אנו מציעים להם אחוזים במקום תשלום שכר תוך הבנה שהפיתוח בשלב זה יהיה בזמנם החופשי כיוון שעליהם להמשיך ולהתפרנס וכמובן שלאחר שהתוכנית העסקית שלנו תתחיל להתקדם, ויצליח שלב גיוס ההון והקמת החברה הם יעבדו בחברה כשכירים לכל דבר תמורת תשלום משכורת כמקובל בשוק.
 

בעיה מוכרת הינה מצב בו גייסנו שותף חדש, מתכנת או מעצב והוא מגלה עניין והתלהבות ואנו מוצאים איתו גם שפה משותפת וגם חושבים שיש כאן מקצועיות והתאמה לתפקיד המיועד לו. מתחילים את העבודה ויש כימיה, עניין והתלהבות ולאחר כשבוע או שבועיים פתאום בבת אחת הוא לא מגיב, לא עונה לטלפונים, לא מגיב ל – SMS והקשר איתו ניתק באופן פתאומי וחד. לצערי מדי פעם (אמנם בתדירות לא גבוהה) זה קורה ועלינו להבין את הסיטואציה. אותו אדם לאחר שחלפה ההתלהבות הראשונית מן המיזם מצא את עצמו פתאום מחויב למיזם שהוא עוד לא כל כך מחובר אליו ברמה הרגשית, התוכנית העסקית לא כל כך מדברת אליו, ההתלהבות פגה והוא נדרש לעבודה קשה ומייגעת בשעות הערב ללא תשלום והמציאות הזו מוצאת אותו כשהוא ללא שום רצון יזמית ולא מוכן נפשית לאירוע. מסיבה זו הוא מרגיש אי נעימות גדולה מצד אחד כלפי היזם שאיתו אך החל לפתח יחסי חברות ושותפות, היזם שסומך עליו ועשה אותו לשותף בחלום חייו. מהצד השני הוא חש שהמהלך הזה גדול עליו, שהוא לא יכול ולא רוצה את ההתחייבות הזו ולכן הוא מנתק קשר כיוון שזו הדרך הקלה ביותר שבה הוא בוחר להתמודד עם הניגוד הגבוה בין שני צדדים אלו.

במקרה שנקטנו בצעד הנכון בעת גיוס אותו שותף והכנסנו בהסכם סעיף המאפשר לנו לחלט את מניותיו או את האופציות שקיבל הבעייה תהיה רק בעייה רגשית וביצועית וכך נוכל לטפל בנושא ולהמשיך לקדם את המיזם. יש מצבים בהם בעיקר בשל חוסר הבנה או שלא היה כסף לקבלת ייעוץ משפטי נכון לפני גיוס ההון וההסכם שנחתם עם אותו מצטרף לא נותן את המענה לבעייה זו. במקרה זה מה שאני מציע זה להגיע לעו"ד  המנוסה בתחומים אלו ולהתייעץ איתו,  כמעט תמיד יהיה פתרון סביר
..
 
אנו כיזמים לא צריכים לקחת את האירוע ללב. חשוב שנמשיך את תהליך ההתקדמות, את בניית המיזם והתוכנית העסקית, את הפיתוח הטכנולוגי ואת כל התהליך. נגייס מחדש אדם אחר טוב יותר שיהיה במקום שבו עמד לפניו המועמד שעזב ולמעט עיכוב קטן בלוח הזמנים אנו נצא בוגרים יותר ומבינים יותר מהאירוע שקרה.


 
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
 
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il

המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות  ©  91999-201
 
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים