My Google+ -7D0716B8F9F40BC2098AF84118A8FEA7תוכנית עסקית-יעוץ עסקי-ייעוץ עסקי-יועץ עסקי-סטארט אפ-אתר אינטרנט-אפליקציה-גיוס הון-תוכנית עסקית לדוגמא
המרכז לתכנון עסקי                               
                           050-9375123
 
 
דף הבית >> מאמרים >> עבודה בסטארט אפ עם עורכי דין
עבודה משפטית בסטארט אפ
 
עורכי דין מהווים חלק חשוב מאוד ובלתי נפרד מכל תהליך עסקי. כל פעילות שאתם היזמים תבצעו תהיה מגובה בהסכם או במסמך אחר שייתן לכם את הזכאות והאפשרות המשפטית לפעול ללא הסתבכויות משפטיות מכל סוג שהוא. מסיבה זו, עליכם ליצור קשר עם עורך דין ברגע שאתם צריכים איזו שהיא עבודה משפטית. כבר בשלב הפיתוח יש עבודה משפטית לא מעטה שצריך לבצע שבדרך כלל תוגדר על ידי התוכנית העסקית והתקדמות המיזם. חשוב מאוד שעורך דין בעל נסיון רב בתחום המיזם יעבור על כל הטקסטים, ובמידה ובניתם אתר אינטרנט או אפליקציה חשוב שיעבור על דפי האתר ודפי האפליקציה כך שהוא יוכל לוודא שלא כתבתם בשום מקום אינפורמציה שמפרה איזה שהוא חוק או תקנה. עליו לוודא שלא תעברו על שום חוק ולא תפגעו באף אחד ברגע שתפרסמו את החומרים הללו.
 
במירב המקרים אין חשיבות רבה מדי לכך שעורך הדין יעבור גם על התוכנית העסקית אלא אם הוא מתעניין מאוד בתחום אולם לצרכי עבודה משפטית בדרך כלל עורך הדין לא מתערב בתוכנית העסקית בהנחה שאין בה סוגיות משפטיות משמעותיות. במידה ויש נושאים משפטיים שיש צורך לטפל בהם בשלב הזה הם יטופלו מחוץ לתוכנית העסקית.
 
בדרך כלל העבודה המשפטית בשלבי ה – Seed כוללת:
 
  1. מעבר על אתר האינטרנט, האפליקציה, כתיבת ה – Disclaimers וכל העבודה המשפטית הקשורה למסמכים שונים כמו הצעות מחיר, ומסמכים רבים אחרים.
  2. הסכם יזמות בין היזמים שמהווה אחר כך את הבסיס להסכם המייסדים של החברה שגם אותו כמובן יכתוב עורך דין לצד כתיבת תקנון החברה המתבסס על הסכם המייסדים.
  3. הסכם השקעה - בדרך כלל טיוטת ההסכם תיכתב על ידי עורכי הדין של המשקיעים. למרות זאת יש עבודה רבה על הסכם ההשקעה כיוון שבדרך כלל יש צורך לשנות בו שינויים רבים המחייבים חשיבה עסקית ומשפטית ואחר כך ניסוח משפטי.
  4. הסכמי העסקה עם כל מי שיעבוד בחברה.
  5. הסכמים עם שותפים אסטרטגיים או חברות שאיתן מבצעים שיתופי פעולה שונים.
  6. הסכמים עם ספקים.
  7. הסכמי ייעוץ.
  8. לעיתים יש צורך בבניית מבנה משפטי שונה של החברה ויצירת מספר חברות עם קשרי גומלין ביניהן וטיפול בענייני מיסוי הנובעים מהמבנה המשפטי שהוגדר.
 
אל תתנו לעורך הדין להוביל את ההסכמים שלכם. אל תתנו לעורך הדין שלכם להוביל את התהליך העסקי במהלך ההסכמים שיש ליצור ואל תתנו לעורכי הדין שלכם לנהל עבורכם את המשא ומתן עם משקיעים, ספקים לקוחות בדיוק כפי שלא תתנו לו להוביל את קידום התוכנית העסקית והפיתוח... תפקידו של עורך הדין הינו לוודא שהלקוח שלו מוגן וכמובן שגם לנסח את כל המסמכים הדורשים ניסוח משפטי. אבל תמיד הכל אמור להתחיל מהיזמים שיגדירו את העקרונות של המסמך כולל עקרונות ההסכם ולאחר מכן יבוא עורך הדין וינסח את המסמך בהתאם לעקרונות שאתם הגדרתם. כמובן שאם עורך הדין מזהה בעיה שעלולה לפגוע בכם או בעסק עליו להתריע על הבעיה וההחלטה מה לעשות איתה תהיה בסופו של דבר שלכם ולא שלו.
 
לפעמים, יזמים נותנים לעורך הדין להוביל המשא ומתן או תהליך עסקי הכרוך בניירת משפטי. יזמים רבים וגם אנשי אנשים מנוסים חוטאים לעיתים בטעות הזו ונותנים לעורכי הדין לקיים ביניהם את המשא ומתן תוך מעורבות מינימלית שלהם כאנשי העסקים שאמורים לשקול את השיקולים העסקיים תוך הכרת המשמעויות המשפטיות לקבל את ההחלטות בעצמם ולא להשאיר אותן לעורכי הדין.
 
חשוב שתזכרו שאתם מובילים את כל התהליכים ועורכי הדין מלווים את כל הצדדים המשפטיים של תהליכים אלו.

 
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
 
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il

המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות ©  1999-2018
 
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים