My Google+ -7D0716B8F9F40BC2098AF84118A8FEA7תוכנית עסקית-יעוץ עסקי-יועץ עסקי-סטארט אפ-אתר אינטרנט-אפליקציה-גיוס הון
המרכז לתכנון עסקי                               
                           050-9375123
 
 
דף הבית >> מאמרים >> ניהול פיננסי של סטארט אפ
ניהול פיננסי של סטארט אפ
 
הגיוסים הראשונים בחברת סטארט אפ כמעט תמיד יהיו בחוסר, כלומר, עליכם להביא בחשבון שהסכום שתגייסו יהיה נמוך משמעותית מהסכום שתוכנן בתוכנית העסקית ושאתם רוצים לגייס. לכן עליכם לדעת כיצד לנהל נכון את התקציב הזעום שיש בידיכם. 1,2, או 3 מיליוני ₪ נראים הרבה למי שלא מורגל בניהול פיננסי אולם דעו לכם שמדובר במעט מאוד כסף. סכומים אלו יספיקו לכם רק אם תשכילו לנהל את עצמכם ואת המיזם שלכם נכון וזהיר. אל תצפו שהמשקיע יעשה זאת בשבילכם גם כיוון שהוא לא יכול כיוון שהוא לא באמת יודע את כל הפרטים לאשורם וגם כיוון שאם הוא יצטרך לעשות זאת עבורכם לא תשרדו הרבה זמן...
 
אם כך מה נכון לעשות ומדוע בונים תוכנית עסקית אם בסופו של דבר התוכנית העסקית שתבוצע תהיה שונה לגמרי מזו שתוכננה ? חשוב להבין שהתוכנית העסקית שנבנתה עבורכם איננה תורה מסיני אלא הבסיס לתהליך העסקי של הסטארט אפ שלכם. אנו יודעים מראש כי התהליך שיבוצע בפועל יהיה שונה מזה שהוגדר בתוכנית העסקית אולם תהליך ההגדרה ובניית התוכנית העסקית וכן השימוש שאנו עושים אחר כך בנתונים ובידע שהוגדרו בתוכנית העסקית מקל עלינו את התהליך הניהולי של המיזם שלנו.
 
התוכנית העסקית מגדירה בדרך כלל סיטואציה בה אנשי הפיתוח שלכם מתאימים לצורך, והתהליך השיווקי שהוגדר הוא התהליך הנדרש. לצורך זה הוגדר בתוכנית הפיננסית הסכום הנדרש לגיוס. אום כיוון שבפועל אנו מגייסים כמעט תמיד פחות כסף ממה שאנו צריכים יש לנקוט החל מהרגע הראשון בתהליכי חיסכון והתייעלות מיטביים. חשוב לזכור שאתם מצויים במצב של תקציב חסר מהרגע הראשון כל הזמן וכל יש לנהל את התהליך הכספי.
 
אביא מספר דוגמאות כיצד ניתן לחסוך כספים בשלבי הפעילות הראשונים:
 
יש לשקול אם הפיתוח יהיה במיקור חוץ או באמצעות עובדים שאנו מגייסים כעובדי החברה. לפעמים פיתוח במיקור חוץ זול יותר מאשר גיוס עובדים לחברה (בעיקר בשלבים הראשונים...).
בחודש חודשיים הראשונים בהם מתארגנים לא צריך משרד וכך ניתן לחסוך עוד מספר אלפי שקלים.
מזכירה הייתי מגייס בדרך כלל רק בעת שמתחילה ממש פעילות שיווקית או עסקית ובמהלך כל שלב הפיתוח הייתי מסתדר ללא מזכירה.
הייתי דוחה ככל שניתן מינוי ממלאי תפקיד בכירים כמו סמנכ"לים הגוררים עימם משכורות גבוהות.
בשלבים הראשונים לא הייתי נותן כלי רכב לעובדים הבכירים אלא רק משלם להם הוצאות נסיעה (זה הרבה יותר זול)...
שכר היזמים יכול בשלבים הראשונים להיות נמוך קמעה ולא חייב כבר בתחילת התהליך להגיע לסכום שבאמת אתם חושבים שנכון יהיה למשוך כמשכורת.
הייתי דוחה ככל שניתן הוצאות גבוהות כמו רכישת ציוד ומסתדר בתחילת הדרך עם ציוד מושכר, רכישת זמן מעבדת אם יש צורך במקום לבנות מעבדה ודברים אחרים כגון אלו...
 
כמובן שאלו היו רק דוגמאות אשר מתאימות לרוב התוכניות העסקיות אולם כל אחד מכם צריך לבחון את התוכנית העסקית שלו ולחסוך את מקסימום הכסף שיוכל בהתאם לנתונים הקיימים בתוכנית של הסטארט אפ שלו.

 
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
 
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il

המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות ©  1999-2015
 
 
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים