My Google+ -7D0716B8F9F40BC2098AF84118A8FEA7תוכנית עסקית-יעוץ עסקי-ייעוץ עסקי-יועץ עסקי-סטארט אפ-אתר אינטרנט-אפליקציה-גיוס הון-תוכנית עסקית לדוגמא
המרכז לתכנון עסקי                               
                           050-9375123
 
 
דף הבית >> מאמרים >> ניהול כספי של חברת סטארט אפ
ניהול כספי של חברת סטארט אפ
 
חברת סטארט אפ הינה עסק לכל דבר וכך צריך גם לנהל אותה מהרגע הראשון שמחליטים להתקדם עם הרעיון. גם כשאתם לבד ועוד אין כלום עליכם להתייחס לעצמכם כאל עסק בתקופת ההקמה ולנהל את התהליך בהתאם לכך. אחת הנקודות המרכזיות בכל תהליך ניהולי הינה הניהול הפיננסי. יזמים רבים אינם מבינים זאת והם לא מתייחסים לסטארט אפ שלהם כאל עסק ובודאי שגם לא מנהלים באופן כזה את הנושאים הפיננסיים ולכן הם מוצאים את עצמם פעמים רבות אחרי שגמרו את התקציב שהיה להם כשהם רחוקים מאוד מהיעדים שאליהם הם היו אמורים להגיע באמצעות אותו תקציב לו בנו לעצמם מיני תוכנית עסקית ופיננסית וניהלו את התהליך בהתאם לתוכנית שנבנתה.
 
כשאתם מתחילים להתקדם עם המיזם, התהליך הניהולי הראשון שאני מציע לכם לעשות הוא לבנות לעצמכם תוכנית עסקית. כמובן שתכתבו את התוכנית העסקית לאחר שתבצעו מחקר וחשיבה עסקית כפי שהגדרתי במאמרים אחרים. בסופה של התוכנית העסקית יהיה פרק פיננסי שיתבסס על תהליכי הפיתוח והתהליכים העסקיים שהגדרתם בתוכנית העסקית. את הפרק הזה תבנו על גבי גליון Excel  ותכניסו אליו את כל ההוצאות והעלויות המצפות לכם בדרך להגשמת היעדים שהוגדרו בתוכנית העסקית בפרק הזמן המוגדר (בתחילת התהליך בדרך כלל נכון לבנות תוכנית עסקית לשנה הקרובה ובמידה ואתם כבר מתקדמים יותר וגייסתם קצת כסף הייתי בונה את התוכנית העסקית לשנתיים שלוש קדימה).
 
לאחר שיש לכם תחשיב פיננסי מלא של כל הכסף שאתם צריכים כדי להצליח להגיע אל היעדים המוגדרים אתם יכולים להבין האם יש לכם את היכולת הפיננסית כבר ברגע זה להתקדם ולהגיע אל היעד או שעליכם להשיג מימון נוסף ממקורות כל שהם (מימון עצמי, משפחה, חברים, בנק, משקיע...).
 
לאחר השגת הכספים הנדרשים אתם יכולים לצאת לדרך ולנהל את התהליך בצורה טובה. כל שקל שאתם מוציאים צריך להיות מבוקר לגמרי. יתכן שלאורך הדרך תוכלו לחסוך הוצאות מסוימות שיתברר שלא באמת צריך להוציא אותם, אולם יתכן שיתברר לכם כי ישנן הוצאות נוספות שאותן לא חזיתם ועליכם להשיג את המימון גם להן. חשוב להבין כי בשלב שבו אתם נמצאים יש לפעול כאילו אתם בחוסר עצום של כסף גם במצבים בהם אתם בטוחים שיש לכם מספיק כסף כיוון שהמציאות מוכיחה לנו בכל מיזם מחדש שתמיד חסר כסף ובכל פעם מסיבה שונה ולכן חברת סטארט אפ צריכה לפעול תמיד בסביבה של מחסור פיננסי וכך יש להתייחס לכך גם כאשר זה לא נראה כך.
 
עליכם לבצע בכל שבוע ישיבה (גם אם אתם לבד בתהליך) ולבחון את מצבכם הפיננסי יחסית לתכנון והאם אתם בגירעון לעומת התכנון. במידה שאתם מזהים שיצא יותר כסף ממה שתכננתם בתוכנית העסקית עליכם לנסות ולבחון כיצד אתם יכולים לחסוך את הסכום החסר בשלבי הפעילות הבאים. אתם לא יכולים להניח שתביאו עוד כסף כל עוד לא הבאתם אותו ולכן כל מחסור חייב להיות מאוזן באמצעות הקטנת ההוצאות בהמשך הדרך.
 
נקודה נוספת שחשוב להבין. תמיד, בכל שלב בו אתם מנהלים עסק וכמובן שגם חברת סטארט אפ, אתם חייבים להגדיר אילו הוצאות אי אפשר ולא נכון להוציא בשלב הזה. לדוגמא,, בשלבים הראשונים אין שום סיבה שתבזבזו כסף על משרדים. אין מצב שבו בשלב שאין כמעט כסף העובדים יקבלו צ'ופרים, קבלני משנה (עו"ד, יועצים למיניהם...) שהולכים אתכם לאורך הדרך יכולים לתת הנחה ולקבל את ההפרש לאחר שתגייסו עוד כסף או באמצעות אופציות, אין סיבה לטוס לחו"ל אלא אם חייבים ובאמת אין דרך אחרת לטפל בנושא שעבורו צריכים לטוס.
 
לסיכום, ניהול פיננסי של עסק או חברת סטארט אפ אומר שיש לכתוב תוכנית עסקית הכוללת תחשיבים פיננסיים של כלל התהליכים וההוצאות. יש לבצע מעקב שוטף אחרי ההוצאות ולוודא שלא נכנסים לגרעון ואם כן אזי למצוא את הדרכים לסגור אותו. לדעת מהיכן מממנים את התהליך מתחילת הדרך ולאחר מכן גם בהמשכה וכמובן שלהקטין את ההוצאות למינימום כולל נקיטת צעדים שלא תמיד כל כך מקובלים אולם מאפשרים את ההתקדמות עם תקציב נמוך ככל האפשר.

 
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
 
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il

המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות ©  1999-2018
 
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים