My Google+ -7D0716B8F9F40BC2098AF84118A8FEA7תוכנית עסקית-יעוץ עסקי-ייעוץ עסקי-יועץ עסקי-סטארט אפ-אתר אינטרנט-אפליקציה-גיוס הון-תוכנית עסקית לדוגמא
המרכז לתכנון עסקי                               
                           050-9375123
 
 
דף הבית >> מאמרים >> נושאים משפטיים בסטארט אפ שלכם
נושאים משפטיים בסטארט אפ שלכם

רוב היזמים רצים עם המיזם שלהם קדימה ומקדמים אותו בעיקר בתחום הפיתוח הטכנולוגי, לאחר מכן הם מתחילים לחשוב באופן עסקי ובונים תוכנית עסקית ובשלב מסויים הם מנסים לגייס כסף. אחד הנושאים שלא מטופלים בדרך כלל באופן הנכון הינו הנושא המשפטי. יש מספר נקודות שחשוב מאוד לארגן את הצד המשפטי שלהם לא פחות מאשר לכתוב תוכנית עסקית אולם כיוון שהנושאים המשפטיים לא מצויים במודעות של היזמים הם לא מטופלים ואם כבר מטפלים בהם, במקרים רבים הם מטופלים על ידי עורכי דין שאינם מנוסים ואינם בקיאים בתחום הרלבנטי של אותו סטארט אפ. כפי שלא תקחו אדם שאין לו נסיון בכתיבת תוכנית עסקית לחברת סטארט אפ לבנות עבורכם את התוכנית העסקית כך גם חשוב שהטיפול המשפטי של חברה מתחום האינטרנט יבוצע על ידי עורך דין בעל נסיון רב במיזמים אינטרנטיים ולכן הוא ידע ממה להיזהר, כיצד לנסח נכון את הדברים, מה צריך בכלל לעשות במיזם האינטרנטי מהבחינה המשפטית וכו...למיזם בתחום המכשור הרפואי רצוי שעורך הדין המטפל בו יכיר את הנושאים המשפטיים הקשורים לתחום זה, לניסויים קליניים, לכל נושא האישורים הנדרשים על ידי הרשויות וכו...
 
יש לא מעט יזמים המגיעים אלי עם הסכמים לא מקצועיים שחתמו בינם לבין עצמם או עם גורמים חיצוניים ואנו עובדים קשה מאוד כדי לפתור בעיות משפטיות שנוצרו כתוצאה מאותן שגיאות בהסכמים הללו. לעיתים נוצר שינוי בתהליך הפיתוח או אפילו בתוכנית העסקית בשל בעיה משפטית שנוצרה בגלל טעות או חוסר מקצועיות משפטית.
 
להלן מספר דוגמאות לנושאים שיזמים צריכים לטפל בהם בשלבים הראשונים של המיזם במקביל לבניית תוכנית עסקית ולפיתוח הטכנולוגי של המיזם:
 
חתימה על הסכם יזמות – יש חשיבות שהיזמים יהיו חתומים ביניהם על הסכם המגדיר מספר דברים בסיסיים. חשוב שחלוקת האחוזים תהיה מוגדרת שכן אם לא מגדירים זאת מוקדם, ככל שמתקדמים עלולות לעלות אי הבנות בעיקר בנושא חלוקת האחוזים וחלוקת התפקידים בין היזמים. חשוב גם להבין שככל שמתקדמים במיזם והתוכנית העסקית קורמת עור וגידים יהיה קשה יותר להגיע להסכמות אשר עדיין לא הוסכמו ולא הוגדרו באופן ברור.
 
הסכם להוספת יזם מצטרף – לעיתים ככל שמתקדמים בפיתוח המיזם והתוכנית העסקית שלו עולה צורך בהוספת יזם או יזמים נוספים לצוות המיזם. כיוון שעדיין אין כסף בשלב זה יש צורך לשלם לאותו מצטרף באמצעות אחוזים שינתנו לו עד שיגויס כסף. ההסכם שייחתם איתו צריך להביא בחשבון מספר נקודות שחשוב שיוגדרו באופן נכון ויופיעו באופן ברור בהסכם. דוגמא לנקודה כזו הינה מנגנון הקרוי Repurchase אשר מאפשר מחד לקבל חזרה מניות של יזם שהצטרף תמורת אחוזים ולא עשה את המוטל עליו ומאידך מאפשר להפוך אותו למייסד בהסכם המייסדים של החברה שתוקם בלי שמניות אלו יחשבו לשכר עבודה כדי שלא ייאלץ לשלם עליהם מס הכנסה ובמקביל יקבל גם את זכויות המייסדים...
 
הסכם ייעוץ לקבלת Advisory board למיזם – חשוב לחתום על הסכם ייעוץ מסודר עם אותם אלו שאתם מצרפים כ – Advisory board שכן בלי הסכם אין מחויבות אמיתית ומשפטית ביניכם לבין היועץ ובנוסף לכך המשקיעים יתייחסו בספקנות לקשר מסוג זה שאינו מגובה בהסכם.
 
מעבר לדוגמאות אלו יש כמובן נקודות נוספות הדורשות טיפול משפטי נכון בעת ההתקדמות של המיזם והתוכנית העסקית שלו ולכן אני מציע לכל יזם שיבחן מי עורכי הדין שאיתם נכון לו לעבוד וכמובן שעליו להביא בחשבון גם את התעריפים של כל משרד ואת יכולותיו בפיננסיות ובעיקר לא לסמוך על הסכמים שהוא מוצא באינטרנט או על חבר שסיים לימודי משפטים לפני שנה או שנתיים והוא עוסק בתחומים אחרים.

 
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
 
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il

המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות ©  1999-2018
 
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים