My Google+ -7D0716B8F9F40BC2098AF84118A8FEA7תוכנית עסקית-יעוץ עסקי-ייעוץ עסקי-יועץ עסקי-סטארט אפ-אתר אינטרנט-אפליקציה-גיוס הון-תוכנית עסקית לדוגמא
המרכז לתכנון עסקי                               
                           050-9375123
 
 
דף הבית >> מאמרים >> מתי לעזוב את העבודה למיזם החדש
מתי לעזוב את העבודה ולהיות 100% במיזם שלכם ?

ברור וידוע הוא כי היזם הוא לב המיזם וכי המיזם לא יוכל להתקדם ולהצליח אם היזם לא ישקיע את מירב זמנו ואת כל האנרגיות שלו בקידום המיזם והתוכנית העסקית שלו. חלק מהיזמים נוקט ברוח זו ומשקיע את כל זמנו בקידום המיזם. יזמים (בדרך כלל צעירים) שהשתחררו זה עתה מהצבא ואינם עובדים, אינם צריכים לפרנס משפחה וגרים עם ההורים אכן יכולים להקדיש את כל זמנם ומרצם לקידום המיזם, לבניית תוכנית עסקית טובה ולהובלת המיזם לקראת הפיכתו לסטארט אפ אמיתי ומצליח. אבל רובם של היזמים בדרך כלל עובדים ומפרנסים את עצמם ובמקרים רבים את ילדיהם ומשפחתם. במידה ויזמים אלו יעזבו את עבודתם כדי להקדיש את עצמם למיזם, הם ימצאו את עצמם מהר מאוד עם תוכנית עסקית נהדרת אבל ללא כסף בחשבון הבנק וללא יכולת להתפרנס וכמובן שבאותו רגע לא יוכלו לעשות דבר וחצי דבר בתחום המיזם שלהם ואותה תוכנית עסקית נפלאה כמובן שתרד לטמיון...
 
יזמים רבים מעלים את השאלה הזו ואומרים לי כי ברור להם שאם לא יעזבו את העבודה ויקדישו את זמנם למיזם, לא יצליחו לקדם אותו כמו שצריך ולבנות תוכנית עסקית הגיונית שגם אפשר יהיה להריץ ולהשיג את ההישגים הנדרשים תוך תקופת זמן סבירה. השאלה מקבלת משנה תוקף בדרך כלל לאחר שנה או יותר בה היזמים רצים עם המיזם תוך כדי עבודתם, החלו את הפיתוח ויצרו כבר תוכנית עסקית שנראית טוב אולם הם לא מצליחים להתקדם בקצב שהם באמת רוצים. דוגמא טובה לכך היא שני יזמים איתם אני עובד כיום אשר מפתחים בעצמם את המיזם, תוכנה ייחודית וחדשנית. הם עובדים בערבים לאחר העבודה, בימי שישי ובשבת ובחופשות. הקצב שבו הם מתקדמים לא מספק אותם ולאחרונה עלתה השאלה האם להתפטר ולסיים את הפיתוח במהרה או להמשיך כך ? אולי להסתייע בעוד מפתח או שניים שיהיו מוכנים להצטרף לצוות תמורת אחוזים שיקבלו ושכר שיגיע לאחר הגיוס ?
 
אם כך נשאלת השאלה מהי הדרך הנכונה לנקוט בה כדי שמצד אחד תהיה אפשרות לקדם את המיזם ואת התוכנית העסקית שלו בקצב סביר ומן הצד השני להמשיך להתפרנס ולנהל את החיים ?
 
התשובה מתחילה בכך שמי שאין לו מקורות חלופיים לפרנס את משפחתו חייב להשאר בעבודה הנוכחית שלו עד שיימצא מקור חלופי שיוכל לשלם לו שכר (ברוב המקרים מדובר על גיוס הון שיאפשר לתת שכר לעובדים בחברה). אני מונע מיזמים להתפטר לפני שיש להם כסף חלופי למשכורת שהם מקבלים וזאת ללא קשר לעוצמת הרעיון והצורך שבו הם מטפלים וללא קשר להצלחתם האישית בקידום המיזם ובבניית תוכנית עסקית טובה. זוהי האחריות האישית של היזם כלפי משפחתו וכלפי עצמו. בלית ברירה ובמידה ולא יימצא פתרון אחר, המיזם יארך יותר זמן עד שיהיה מוכן להצגה למשקיעים ולגיוס הון. אפשר לנסות לקצר את לוחות הזמנים על ידי מציאת אנשי פיתוח נוספים שיסכימו לעבוד תמורת אחוזים, לעיתים כשיש מעט כסף שגוייס ממשפחה וחברים ניתן לשלב בין שכר נמוך מאוד לבין אחוזים ואז המפתחים המצטרפים יוכלו להשקיע מעט יותר זמן...אבל חשוב להבין שהאחריות שלכם היא קודם כל כלפי משפחתכם ורק אחר כך כלפי התוכנית העסקית והמיזם. אנו עובדים כדי לחיות ולא חיים כדי לעבוד.

 
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
 
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il

המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות ©  1999-2018
 
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים