My Google+ -7D0716B8F9F40BC2098AF84118A8FEA7תוכנית עסקית-יעוץ עסקי-יועץ עסקי-סטארט אפ-אתר אינטרנט-אפליקציה-מודל עסקי-גיוס הון
המרכז לתכנון עסקי                               
                           050-9375123
 
 
דף הבית >> מאמרים >> משא ומתן עם שותפים פוטנציאליים
משא ומתן עם שותפים פוטנציאליים
 
כל מיזם בדרך להפיכתו לחברת סטארט אפ לפני בניית תוכנית עסקית או לאחריה מצרף אליו אנשים נוספים כדי שישלימו ליזם או ליזמים את מה שחסר להם ואת התכונות החלשות שלהם. כך נבנה למיזם צוות חזק ומאוזן הכולל את כל מה שצריך להיות בצוות חזק אשר יכול לקחת רעיון, להפוך אותו לסטארט אפ ולהצליח להוציא לפועל את התוכנית העסקית שלו. אחת הנקודות שיזמים רבים מתחבטים בה היא מהי הדרך הנכונה לגייס את אותם שותפים פוטנציאליים, מה להציע להם ובעיקר כיצד לנהל איתם את תהליך המשא ומתן עד להכנסתו לסטארט אפ החדש ולחתימתו על הסכם ההצטרפות למיזם.
 
לעיתים קרובות, השותף הפוטנציאלי מנוסה יותר מהיזם, בעל יכולות משא ומתן טובות יותר ולכאורה הוא בעל יתרונות רבים יותר גם במהלך המשא ומתן וגם לאחריו. במצבים כאלו על היזם להיות חכם ולנהל את תהליך צירופו של השותף למיזם בצורה חכמה, נבונה וזהירה.
 
שותף פוטנציאלי בעל נסיון מעריך את עצמו בדרך כלל כנכס לכל יזם ולכל סטארט אפ מתחיל והוא בטוח שבאמצעותו תהיה הצלחה גדולה יותר הן בבניית התוכנית העסקית והן בהוצאתה לפועל. מסיבה זו, תהיינה לו דרישות רבות וגבוהות (בדרך כלל גבוהות מדי), שידרוש מהיזם בעת השיחה הראשונית ביניהם בזמן שישוחחו על תנאי הצטרפותו למיזם ואחר כך במהלך המשא ומתן ביניהם.
 
כשאני מלווה יזם שאיננו בעל נסיון, אני מציע לו כי יתחיל את המגעים עם שותפים פוטנציאליים לגבי הצטרפותם למיזם רק לאחר שאנו מסיימים את השלב הראשון בבניית התוכנית העסקית. כל זאת כיוון שלאחר סיום שלב זה, היזם יודע הרבה מאוד על המיזם שלו, מבין היטב את כל מה שצריך על התהליכים, המתחרים, יש כבר למיזם מודלים עסקיים מוגדרים, ברורים ויציבים והוא שולט בכל מה שנכלל בתוכנית העסקית. היזם בשלב זה בוגר יותר ברמה העסקית וסיטואציה זו נותנת לו יותר כוח ויכולת התמודדות טובה עם השותף הפוטנציאלי שהוא מנוסה יותר ועבר כבר אי אלו חוויות של משא ומתן עסקי.
 
נוסף על כך, אני מלווה את היזם בתהליך ומגדיר לו באופן ברור מהן מטרות המשא ומתן, מה גבולות הגזרה שלו בנושא מתן האחוזים לשותף, מה יהיו אבני הדרך בהן השותף יקבל את האחוזים שיוגדרו לו וכמובן את כל שאר הנושאים שבזכותם מוצע לשותף הפוטנציאלי להצטרף למיזם. אחת ההגדרות המרכזות שאני מגדיר לכל יזם היא שתוצאות המשא ומתן צריכות לשקף את צרכי המיזם ואת צרכי התוכנית העסקית ולעיתים השותף הפוטנציאלי מנסה להוביל את התהליך לכיוונים המתאימים יותר לו ופחות למיזם ולתוכנית העסקית שלו ואנו מחזירים את המשא ומתן לכיוון הנכון ליזם ולסטארט אפ שלנו.
 
מטרתנו היא להביא את תהליך המשא ומתן ואת הצטרפותו של השותף הפוטנציאלי החדש לצוות היזמות באופן שיבטא את צרכי המיזם, יוכל לקדם באופן משמעותי את התוכנית העסקית ויאפשר לשני הצדדים להרוויח את מה שמגיע להם באמת גם היזם וגם השותף החדש. התוצאה של תהליך צירוף יזם נוסף למיזם צריכה להיות סטארט אפ בתהליך גיבוש, תוכנית עסקית שמתחילה להתקדם טוב יותר וקבוצת יזמים מחויבת, רתומה למיזם ותורמת לו ככל יכולתה ואף מעבר לכך כשלכולם יש תחושה טובה וחיובית. 


 
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
 
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il

המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות ©  1999-2014

 
 
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים