My Google+ -7D0716B8F9F40BC2098AF84118A8FEA7תוכנית עסקית-יעוץ עסקי-ייעוץ עסקי-יועץ עסקי-סטארט אפ-אתר אינטרנט-אפליקציה-גיוס הון-תוכנית עסקית לדוגמא
המרכז לתכנון עסקי                               
                           050-9375123
 
 
דף הבית >> מאמרים >> מי המשקיע הנכון לסטארט אפ שלכם
מי המשקיע הנכון לסטארט אפ שלכם
 
ישנם לא מעט יזמים שלא מבדילים בין סוגי המשקיעים השונים. יזמים אלו ולעיתים גם כאלו שכבר עברו סבב השקעה אחד חושבים שכמעט כל משקיע יהיה מתאים להיות המשקיע הבא במיזם שלהם. לעיתים כדי שהם יבינו מתי ואיך מתחילים את תהליך גיוס ההון אני צריך לשוחח איתם, למפות להם את סוגי המשקיעים השונים, להסביר להם מהו תהליך איתור המשקיעים ולאחר מכן כיצד גורמים למשקיע לבחון אתכם ואת התוכנית העסקית שלכם ברצינות ולהבהיר להם שאם מתרחשת הסיטואציה הרצויה בה המשקיע מתעניין בסטארט אפ שלהם ורוצה להתקדם ולבחון לעומק את המיזם והתוכנית העסקית שלו, כיצד לנהוג ואיך להתמודד עם הדרישות של המשקיע ובהמשך עם  Term sheet והסכם ההשקעה, בהם הם עלולים לעשות שגיאות פטאליות אם אינם מכירים היטב את התהליך והתוכן ואם הם לא יודעים מה כן ומה לא ואיך להתמודד עם נושאים אלו.
 
אם כך מהם שלבי החיים הראשוניים של מיזמי סטארט אפ כאן בישראל ומיהם סוגי המשקיעים שניתן למצוא כאן בישראל ולאיזה שלב בחיי המיזם או הסטארט אפ שלכם כל אחד מהמשקיעים הללו מתאים ?
 
  1. Pre seed - השלב הראשון שבו אתם היזמים מנסים להשיג כסף לצורך קידום המיזם הינו שלב זה. בדרך כלל מדובר על עשרות אלפי ₪ ועד 100,000 $. בשלב זה, המשקיעים המתאימים ביותר הינם קרובי משפחה או חברים אשר משקיעים בעיקר בכם כיוון שהם מאמינים בכם וסומכים עליכם ופחות באופן מקצועי. עדיין לא פיתחתם אב טיפוס ובדרך כלל גם לא בניתם תוכנית עסקית ותהליך ההשקעה יהיה קצר ולא מורכב. ברוב המקרים משקיעים פרטיים מקצועיים לא ישקיעו בשלב הזה. לעיתים בשלב זה היזמים מתקבלים ל – Accelerator מסוים בו הפעילות מקטינה את הסכום שהם צריכים לגייס בשלב מוקדם זה ולעיתים הכסף הנדרש כדי להתחיל מגיע מכיסם של היזמים ולא ממישהו חיצוני.
  2. Seed – זהו השלב הראשון בו פונים למשקיעים הקרויים Angels. משקיעים אלו הינם אנשי עסקים בעלי הון פנוי להשקעה או חברות השקעה העוסקות בהשקעות בתחומים שונים. לעיתים גם קרן הון סיכון תשקיע בשלב זה אולם במירב המקרים קרנות הון סיכון יעדיפו להשקיע בשלב מאוחר יותר. כדי להגיע בצורה נכונה למשקיעים בשלב ה – seed עליכם להיות לאחר שבניתם את המוצר ברמת MVP (Minimum Viable Product) ורצוי שהוא כבר יושק כפיילוט ויהיה לכם מידע אמיתי על התנהגות השוק והלקוחות. עליכם להיות עם תוכנית עסקית רצינית, ריאלית ומשכנעת כך שיהיה ברור שמדובר על מיזם רציני אשר מטפל בצרכים משמעותיים, הפונה לשוק אטרקטיבי ומשמעותי ומובל על ידי צוות רציני שביכולתו לממש את אותה תוכנית עסקית. ניתן גם לפנות בשלב זה לחממה טכנולוגית ולנסות להתקבל לחממה. סיטואציה זו תאפשר לסטארט אפ שלכם לקבל השקעה של כחצי מיליון $ מהמדינה כשבעל המניות והשותף שלכם תהיה החממה. חשוב להבין כי מירב החממות בוחנות את המיזמים השונים ואת התוכנית העסקית שלהם בעיניים של קרן הון הסיכון אשר שותפה בחממה שכן המטרה של הקרנות הללו הינה ליצור חברות שבשלב ההשקעה הבא תתאמנה לאותה קרן.
 
לסיכום, חשוב להבין כי בשלבים הראשונים של הסטארט אפ שלכם אלו המשקיעים המתאימים. לא הייתי פונה לאינג'לים בשלב ה – Pre seed ולא לקרנות הון סיכון בשלב ה – seed. חשוב להבין כי בשלב ה – Pre seed  הגיוס יהיה בדרך כלל מאנשים הקרובים אליכם בני משפחה או חברים וכי גיוס זה יבוצע ברוב המקרים לפני פיתוח המוצר ולפני בניית תוכנית עסקית. ובשלב ה – seed עליכם להתנהג כמו חברת סטארט אפ רצינית, להציג פעילות, תוכנית עסקית וצוות רציני.
 
אם תפנו למשקיעים הלא נכונים או שתגיעו לא מוכנים ועם תוכנית עסקית שלא מתאימה לשלב, תמצאו את עצמכם מוציאים הרבה מאוד זמן ואנרגיה ולא תגייסו. לכן תכננו היטב את הגיוס על פי השלב בו אתם נמצאים, תבנו את התוכנית העסקית הנכונה לשלב זה ותשקיעו את מאמצי הגיוס בכיוונים הנכונים. כך תגבירו משמעותית את סיכוייכם לגייס את הכסף שאתם צריכים לקידום המיזם.

 
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
 
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il

המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות ©  1999-2018
 
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים