My Google+ -7D0716B8F9F40BC2098AF84118A8FEA7תוכנית עסקית-יעוץ עסקי-ייעוץ עסקי-יועץ עסקי-סטארט אפ-אתר אינטרנט-אפליקציה-גיוס הון-תוכנית עסקית לדוגמא
המרכז לתכנון עסקי                               
                           050-9375123
 
 
דף הבית >> מאמרים >> ליווי עסקי בעת גיוס הון
ליווי עסקי בעת גיוס הון
 
יזמים רבים מגיעים לשלב בו הם מתחילים את גיוס הכסף אחרי שיש להם כבר MVP והם בנו תוכנית עסקית אבל הם נכנסים לתהליך לא מוכנים מבחינות רבות. לעיתים יש משקיע אשר מעוניין להשקיע במיזם ומתחיל משא ומתן עם המשקיעים כשהיזמים לא מודעים לגמרי לנושאים המסחריים והעסקיים אשר נידונים בתהליך והייעוץ היחידי שהם מקבלים הינו של עורך הדין שמלווה אותם בתהליך המשפטי. לעיתים זהו עורך דין שאיננו מנוסה בתהליכים כאלו ובמקרה כזה עצתי להם היא שיחליפו אותו ויקבלו ליווי של עורך דין מנוסה בתחום שעבר כמה וכמה תהליכי משא ומתן עם משקיעים בתחום פעילות המיזם שלהם. אולם גם כשהם מלווים משפטית על ידי עורך דין מנוסה, היזמים נדרשים לתת מענה מסחרי נכון לשאלות רבות העולות תוך כדי התהליך ואין להם מי שיסייע להם בפתרון אותן נקודות, שלעיתים עשויות להפוך את העסקה לעסקה מוצלחת מאוד או שהן עלולות לגרום להם להגיע בסופו של דבר אל עברי פי פחת ללא קשר להצלחת המיזם או התוכנית העסקית שלו כיוון שלא נתנו את המענה העסקי הנכון לנקודות מסויימות בעת חתימת הסכם ההשקעה מול המשקיעים.
 
ניהול תהליך נכון של גיוס הון מתחיל כבר בהכנה הנכונה. על היזמים לוודא כי יש ברשותם את כל העזרים הנדרשים לגיוס הון. תקציר מנהלים, תוכנית עסקית, פרזנטציה טובה להצגת המיזם, תוכנית פיתוח, כל הניירת המשפטית שמגבה את התהליכים שבוצעו עד כה, ניירת פיננסית המגבה את כל ההוצאות שהיו, וכמובן ידע נרחב ומלא בחום המיזם והכרה מוחלטת של הלקוחות, המתחרים והשוק שבו הם פועלים.
 
לאחר מכן על היזמים ללמוד כיצד מציגים את המיזם שלהם נכון למשקיע, לדעת לאתר את המשקיעים הנכונים ולהצליח לגרום להם להפגש איתם וכמובן שיש להכיר את המשקיע איתו הם נפגשים ברמה הטובה ביותר שניתן לפני הפגישה (איסוף מודיעין על המשקיע ועל פעילותו העסקית נדרש כדי לדעת להכין נכון את ההצגה לאותו משקיע ואת הפגישה איתו).
 
אחרי שהתקיימה הצגה למשקיע והוא אהב את הצוות, את המיזם, את התוכנית העסקית שלו והחליט להיכנס לביצוע בדיקת נאותות יש סיכוי שהיזמים יקבלו מהמשקיע Term sheet לחתימה הכולל את התנאים הבסיסיים של הסכם ההשקעה. אחת השגיאות הראשונות של יזמים היא שהם חותמים על המסמך ללא ניהול משא ומתן נכון וללא בחינה משפטית ומסחרית מעמיקה של המסמך שכן מסמך זה מחייב אותם לכל דבר ועניין והוא בפועל קובע את הסכם ההשקעה ואת תנאיו המרכזים ולכן יש לנהל משא ומתן קפדני כבר בעת קבלת מסמך זה ולשנות בו את כל מה שדורש שינוי (ובדרך כלל יש בו תנאים רבים הדורשים שינוי).
 
השלב הבא הינו קבלת טיוטת הסכם השקעה מעורכי הדין של המשקיע. חשוב להבין שבכל הסכם השקעה עם משקיעים (וככל שהמשקיע מוסדי יותר בדרך כלל ההסכם יהיה מורכב יותר) יש עשרות נקודות המחייבות גם התייחסות מסחרית וגם התייחסות משפטית. חשוב להבין כי התייעצות עם עורך הדין בנושאים המסחריים עלולה להביא לעיתים להחלטות שגויות שכן חשיבתו של עורך הדין הינה שונה מחשיבתו של איש עסקים ולכן הייעוץ שלו כמעט תמיד (ובצדק שכן זהו תפקידו) יהיה מנקודת ראות משפטית ולא מסחרית. יש חשיבות לבחון את הנקודות הללו מנקודת ראות מסחרית ולקבל את ההחלטות הנכונות שלעיתים מתנגשות מעט עם הייעוץ המשפטי המתקבל ולמרות זאת בסופו של דבר בחלק מהמקרים תילקח החלטה שונה מזו שהיתה נלקחת לו החשיבה היתה משפטית בלבד. חשוב לזכור שבסופו של דבר מדובר על הליך מסחרי המגובה בייעוץ משפטי ולא להיפך.
 
רצוי מאוד שאדם בעל נסיון רב בניהול תהליכים מסוג זה ילווה את היזם בתהליך לצד עורך דין מנוסה. זהו השילוב הנכון של הליווי שאני ממליץ לכל יזם לדאוג שילווה אותו בעת תהליך גיוס הון ממשקיעים.

 
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
 
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il

המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות ©  1999-2018
 
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים