My Google+ -7D0716B8F9F40BC2098AF84118A8FEA7תוכנית עסקית-יעוץ עסקי-ייעוץ עסקי-יועץ עסקי-סטארט אפ-אתר אינטרנט-אפליקציה-גיוס הון-תוכנית עסקית לדוגמא
המרכז לתכנון עסקי                               
                           050-9375123
 
 
דף הבית >> מאמרים >> כתיבת תוכנית עסקית חדשה בעת קושי תזרימי
כתיבת תוכנית עסקית חדשה בעת קושי תזרימי

לעיתים קרובות (יותר מדי לצערי) אני נקרא לסייע לחברת סטארט אפ שנכנסה לקשיי תזרים. היזמים מרגישים שהכסף המצוי בפועל בקופה לא יספיק להם למה שתכננו, יש להם תוכנית עסקית טובה וברורה אך היא קורסת והם לא יודעים מה לומר למשקיעים שלהם ובכלל איך לנהוג בסיטואציה קשה זו. הם בדרך כלל עומדים בפני ישיבת דירקטוריון בה יצטרכו להסביר למשקיעים האם הם עומדים באבני הדרך שהוגדרו בהסכם ההשקעה על פי התוכנית העסקית של הסטארט אפ שלהם וברור להם שלא יעמדו בהם כיוון שהכסף מתחיל לאזול מחשבון הבנק...

השאלה שאני שואל אותם קודם כל האם בחנו לעומק את הפרק הפיננסי שבנו בעת כתיבתה של תוכנית עסקית לסטארט אפ שלהם והאם הם יודעים להצביע על הגורמים שהביאו אותם למצב הזה של מחסור במזומנים לחוץ כל כך ועמוק כל כך. האם הם יודעים לומר מה הם נדרשים לעשות כדי לצאת מהמצב הזה וכמובן האם יש מצב מהיכרותם את השותפים שלהם שהמשקיעים יהיו מוכנים להוסיף עוד כסף או כהשקעה נוספת או כהלוואת גישור עד לסיבוב הגיוס הבא. אני גם מסביר להם שכך או כך, תוספת התקצוב הזו תעלה כמובן בתוספת אחוזים שיועברו למשקיעים וידללו את כל השאר.

אחרי שהבהרתי את המצב אני מתיישב יחד איתם ובוחן את האקסלים שבאמצעותם בנו לסטארט אפ שלהם תוכנית עסקית (ובאמת לא משנה מה סוג הסטארט אפ אם זו אפליקציה תוכנה או חומרה...) בסופו של דבר לכולם יש תוכנית עסקית, לכולם יש הוצאות ואולי כבר גם הכנסות ולכולם יש שורה תחתונה שצריכה להראות רווחיות או לפחות את הסכום המוגדר בתזרים המזומנים בתוכנית עסקית של העסק.
אני מתחיל לבנות יחד איתם תוכנית עסקית חדשה המגדירה מספר הנחות יסוד:
  1. מתי יהיה הגיוס הבא.
  2. מה ההוצאות שחייבות לצאת כדי שהחברה תמשיך להתקיים. אני יכול לומר לכם שההבדלים בין הסיבוב הראשון של ההגדרה הזו לבין הסיבוב הסופי שלה עשויים להיות של מאות אחוזים. היזמים מתקשים להבחין בין הוצאה חשובה או אפילו קצת חשובה לבין הוצאה הכרחית שבלעדיה הסטארט אפ שלהם לא יתקיים ולכן לוקח לי לא מעט זמן ולא מעט סבבי הגדרות עד שאנחנו מגיעים באמת לתוכנית עסקית אמיתית המביאה בחשבון את ההוצאה המינימלית שתאפשר את המשך קיום הסטארט אפ ותמנע את סגירתו. מי שעדיין לא בנה תוכנית עסקית כזו לחברה שלו כיוון שהוא חש שמצבו הפיננסי איתן, מוזמן לעשות זאת גם כתרגיל מחשבתי שכן תוך כדי ביצוע התהליך עולות נקודות חשובות מאוד שלאחריהן די ברור מדוע לא הספיק הכסף למרות שהוא היה אמור להספיק.
לאחר שכתבנו תוכנית עסקית חדשה אני מכין יחד עם היזמים את הפגישה עם המשקיעים ואת הפרזנטציה שיציגו להם ומבהיר להם שאם ברצונם כי אחרי שהמשקיעים מסיימים לכעוס שישקלו ברצינות להוסיף את התקציב הנדרש כדי לעמוד בתוכנית עסקית חדשה זו עליהם להציג באמת תוכנית רזה מאוד, אמיתית וריאלית.

חשוב מאוד שהיזמים יהיו חלק אינטגרלי מהתהליך שכן בסופו של דבר הם יהיו אלו שיציגו בפני המשקיעים ואף יוציאו לפועל את התוכנית העסקית החדשה שנבנתה.
ובכל מקרה אני מציע לכל יזם להיות ערני לתזרים המזומנים ולעקוב אחר התקדמותו ביחס לתוכנית העסקית של הסטארט אפ שלו בכל רגע ורגע ולהתייחס לתקציב הקיים כאילו הוא במחסור גדול החל מהרגע הראשון. כך תגדילו את הסיכויים להצליח לעמוד בתוכנית העסקית ובתקציב גם יחד.

 
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
 
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il

המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות ©  1999-2018
 
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים