My Google+ -7D0716B8F9F40BC2098AF84118A8FEA7תוכנית עסקית-יעוץ עסקי-יועץ עסקי-סטארט אפ-אתר אינטרנט-אפליקציה-גיוס הון
המרכז לתכנון עסקי                               
                           050-9375123
 
 
דף הבית >> מאמרים >> חשיבות הסכם מייסדים מקצועי
חשיבות הסכם מייסדים מקצועי
 
לעיתים קרובות אני מתריע בפני יזמים כי אחת הנקודות שהם מזניחים למרות שיש לה חשיבות קריטית ולצערי היא לעיתים עלולה לגרום לסגירת המיזם ולעצירת התהליך הוא הסכם מייסדים מקצועי ורציני. כיוון שרוב היזמים לא מבינים את חשיבות הנושא ולכן הם לא חותמים בינם על הסכם מייסדים ואף גרוע מכך, הם מצרפים עובדים נוספים ואנשים בתפקידי ניהול ולא חותמים איתם על הסכם כלשהוא או שהם חותמים על הסכם שנכתב על ידי עו"ד זוטר שלא עוסק בתחומי ההשקעות וההייטק. לכאורה אין בעייה בהסכם כזה אולם בפועל הוא עלול לסבך את העניינים ולגרום לכך שהיזמים ייעצרו, לא יצליחו אפילו להתחיל קדם את התוכנית העסקית וייאלצו להפסיק את הפעילות.
 
אני נשאל על ידי היזמים מה כבר יכול לקרות ואני אומר שהרבה מאוד יכול לקרות. דוגמא טובה לסיטואציה בעייתית כזו הינו מקרה של יזם שאני מנסה להציל בימים אלו. היזם הגיע עם רעיון מצויין ובנה תוכנית עסקית מעולה שכוללת גם מודל עסקי נפלא. לאחר שסיים לבנות את התוכנית העסקית גייס אדם בעל יכולות טכנולוגיות טובות מאוד שיסייע לו בבניית המיזם והפרוטו טייפ שלו. הם חתמו בינם על הסכם מייסדים לא מספיק מקצועי שחסרים בו מספר סעיפים חשובים. הסעיף האחד שחסר בו הוא מה קורה אם מתגלה שהמצטרף אינו מתאים ואינו מספק את מה שהוא הבטיח לבצע. הסעיף השני שלא מופיע בהסכם הוא סעיף האומר שכל מה שיפותח במסגרת המיזם יהיה שייך למיזם ולא לאף אחד מאנשי הצוות באופן אישי.
 
רצה הגורל ואותו אדם החל לעשות בעיות חמורות לאחר מספר חודשי עבודה משותפת והחל לחתור תחת היזם. הוא התחיל לטעון בתוקף שהמודל העסקי איננו מקצועי, הוא התלונן שהתוכנית העסקית לא מספיק טובה וטען שהמנכ"ל (היזם) איננו מבצע את תפקידו כהלכה. דחק את היזם למצב בו כשהציגו את המיזם בפני משקיע במקום לתמוך בדברי היזם הוא טען כי המיזם לא מתקדם בכיוון הנכון ושבאופן הנוכחי לא תהיה הצלחה. כמובן שאותן פגישות עם המשקיעים הסתיימו בכשלון מוחלט שכן משקיעים לא ישקיעו במיזם שהיזמים שלו חלוקים על הדרך ולא מצליחים לשתף פעולה אפילן לצורך ההצגה בפני המשקיע.
 
אותו מצטרף אף הרחיק לכת והודיע ליזם שהוא לא מתאים להיות מנכ"ל והוא ימנה מישהו אחר מתאים יותר ואת היזם הוא יעביר להיות מתאם וזהו. היזם התעשת בשלב זה וחזר אלי ובאותו רגע הבין היזם את חשיבות הנקודות החסרות בהסכם שחתם עם הבחור העת שהוא הצטרף. ואכן הבחור שהצטרף התעקש שהוא רוצה להמשיך את המיזם בלי היזם ! ואף טען שהיזם התחייב בפניו כי הם יחלקו ביניהם את האחוזים במיזם באופן שווה...
 
בשלב זה אנו עוסקים עם עורך הדין הטוב ביותר שאתו אני עובד בפתרון הבעיה ובהוצאתו של הבחור מהמיזם בלי שיישארו בידיו מניות.
 
עשו לעצמכם טוב ותחתמו על הסכם מייסדים מקצועי וטוב גם אם הוא יעלה לכם עוד כסף. אם לא תעשו כך אתם עלולים לשלם בכך שהמיזם שלכם ייסגר וייכשל.


 
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
 
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il

המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות ©  1999-2017

 
 
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים