My Google+ -7D0716B8F9F40BC2098AF84118A8FEA7תוכנית עסקית-יעוץ עסקי-יועץ עסקי-סטארט אפ-אתר אינטרנט-אפליקציה-מודל עסקי-גיוס הון
המרכז לתכנון עסקי                               
                           050-9375123
 
 
דף הבית >> מאמרים >> הסכם עם אנשי צוות נוספים
הסכם עם אנשי צוות נוספים
 
יזמים רבים מצרפים לצוות היזמות עוד לפני או תוך כדי בניית התוכנית העסקית אנשי צוות נוספים. כיוון שאין להם כסף לשלם לאותם אנשי צוות ובנוסף לכך הם רוצים לחבר אנשי צוות כיזמים ולא רק כאנשי פיתוח לסטארט אפ שלהם הם נותנים להם אחוזים מהזכויות במיזם וכך הם מחברים אותם גם באופן מעשי וגורמים להם להתחיל את הפיתוח וגם באופן רגשי וגורמים להם להרגיש כיזמים וכחלק מהצוות המוביל את המיזם.
 
בעת הכנסת אותם אנשי צוות כיזמים למיזם, (לאחר שהבינו את התהליכים והתוכנית העסקית והביעו הבנה והסכמה לתהליכים אלו) חשוב מאוד לחתום איתם על הסכם יזמות המחבר אותם למיזם. יש חשיבות רבה שאת ההסכם יכתוב עו"ד בעל נסיון בתחום ההיטק וההשקעות שכן לסעיפים מסוימים יש משמעות לגבי עתיד המיזם ולא כל עו"ד מודע לכל הדקויות העלולות להתפרש אחר כך באופן לא נכון על ידי גורמים שונים. על הסכם זה להסדיר את זכויותיהם וחובותיהם כלפי המיזם ובנוסף לכך להסדיר את ההגנה שלכם ושלהם כך שאף צד לא יוכל לנצל את הצד השני בשום מצב. לצורך זה יש להכניס להסכם זה מספר נושאים כפי שמפורט בהמשך:
 
  1. יש להגדיר באופן מפורט מה נסיונו ומה הידע של המצטרף. במקביל לכך חשוב שתפקידו יוגדר היטב ככל שניתן כולל מה הדרישות ממנו.
  2. הגדרת האחוזים שיקבל המצטרף צריכה להיות ברורה ומוגדרת. האחוזים שיקבל כל מצטרף שונים. אין כללים ברורים אולם יש טווח הגיוני. לא תכניסו אדם בעל נסיון רב בהובלת פיתוח טכנולוגי שמשתכר כיום משכורות גבוהות מאוד ותגדירו את תפקידו כאחראי על התחום הטכנולוגי ועל המחקר והפיתוח בסטארט אפ שלכם ותציעו לו 3%. כשאתם מצויים בשלב הרעיון או מעט מעבר לכך נכון להציע לאדם מסוג זה 10%-15% כתלות במעמדו, נסיונו, תרומתו הצפויה וכמובן גם כתלות בשלב בו מצוי המיזם.
  3. יש להגדיר באופן ברור כי הדילול של כולם מלא וזהה כך שבעת גיוס אדם נוסף או משקיע כל היזמים ידוללו פרופורציונית באותו אחוז.
  4. חשוב להגדיר את הציפיות למאמץ כולל כדי לקדם את התהליך והתוכנית העסקית. יש להגדיר את הגדרת מינימום שעות עבודה נדרשות בשבוע מכל אחד ממשתתפי המיזם לפני גיוס ההון (לטעמי 15 שעות עבודה בשבוע כמינימום הן הגיוניות וראויות) וכמובן יש לחייב את המועמד להתחייב על הצטרפות כעובד במשרה מלאה בחברה שתוקם לאחר גיוס ההון לצורך קידום המיזם והתוכנית העסקית שלו בתנאי שכר המקובלים בחברות סטארט אפ צעירות ללא פירוט השכר שכן אין יכולת בשלב זה להתחייב על גובה השכר.
  5. חשוב להגדיר מספר אבני דרך שיקבילו לאבני הדרך שבתוכנית העסקית לפני גיוס ההון כדי שבמידה והמצטרף עוזב בשלב כל שהוא יישארו בידיו רק האחוזים שמגיעים לו עד שלב זה. יש להגדיר משפטית סעיפים אלו באופן נכון כדי למנוע פרשנות לא נכונה וכן כדי למנוע בעיות מיסוי שונות.
  6. יש חשיבות להגדיר מנגנון המאפשר לכם להדיח את המועמד במידה ומתברר לאחר זמן כי הוא לא עומד ברמה הנדרשת וכי הביצועים שלו אינם מספקים ולא מגיעים למינימום הנדרש מאדם בתפקידו. על המנגנון להיות מאוזן וליצור מצב בו לא ניתן להדיח מישהו שמציג רמה מספקת רק בגלל שאתם לא כל כך מסתדרים איתו. כך המנגנון יהיה מאוזן ויאפשר את השמירה על הרמה הנדרשת ומאידך לא יאפשר סתם כך להיפטר ממישהו.
  7. חשוב שתגדירו גם כי ניהול המיזם נתון בידיכם וכי המצטרף איננו זכאי להצטרף לדירקטוריון או למנות מישהו כנציגו כך שבפועל הזכויות של המצטרף תהיינה זכויות לקבלת מניות רגילות אולם לא זכויות ניהוליות בסטארט אפ (אין זה אומר שהוא לא יהיה בהנהלת החברה וכו...אלא מגדיר מי יכול ומי לא יכול להיות חבר דירקטוריון ולמי יש ולמי אין זכויות הצבעה בדירקטוריון).
  8. יש כמובן להוסיף סעיף סודיות ואי תחרות המפרטים את כל מה שיש לפרט בנושא זה גם אם נחתם קודם לכן הסכם סודיות.

 
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
 
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il

המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות ©  1999-2014

 
 
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים