My Google+ -7D0716B8F9F40BC2098AF84118A8FEA7תוכנית עסקית-יעוץ עסקי-ייעוץ עסקי-יועץ עסקי-סטארט אפ-אתר אינטרנט-אפליקציה-גיוס הון-תוכנית עסקית לדוגמא
המרכז לתכנון עסקי                               
                           050-9375123
 
 
דף הבית >> מאמרים >> בניית תוכנית עסקית כחלק מתהליך היזמות
בניית תוכנית עסקית כחלק מתהליך היזמות
 
אחד הנושאים שיזמים רבים לא מודעים אליו הוא חשיבות בניית תוכנית עסקית כבר בשלבי בפעילות הראשונים כחלק מתהליך היזמות. אם אתם רוצים לקדם את הרעיון שלכם ולהפוך אותו לחברת סטארט אפ מצליחה עליכם להגדיר את התהליך ולבנות אותו כך שתוכלו לפעול ולהתקדם למקומות שאתם רוצים וצריכים ולא למקומות שבמקרה יצא לכם. על מנת להצליח ליצור את התהליך הזה עליכם לכתוב לעצמכם תוכנית עסקית טובה ולהתקדם עם המיזם על פיה. אין זה אומר שלאחר כתיבת התוכנית העסקית לא תוכלו לשנות את הדרך או את הכיוון או את התהליך אבל יש לכם תוכנית מוגדרת שאתם מתקדמים לאורה ובמידת הצורך בעיקר בהתאם למה שקורה בשטח משנים את התוכנית העסקית וממשיכים להתקדם על פיה ועל פי השינויים שבצעתם.
 
יזמים רבים טוענים שאין להם צורך לבנות תוכנית עסקית שכן התהליך היזמי של המיזם שלהם פשוט אולם הם טועים טעות מרה שכן כל תהליך עסקי נדרש להיות מתוכנן. אנחנו לא רוצים לפעול בצורה ספונטנית ורק על פי האינטואיציה אלא אנחנו רוצים לדעת לאחר שבדקנו וחקרנו היטב לאן ואיך אנחנו צריכים להתקדם ורק אחר כך מפעילים גם את תחושת הבטן שלנו ומחליטים בהתאם לתוכנית שלנו ועל פי האינטואיציה האישית במשולב. גם עסק קטן ואפילו קטן מאוד צריך לכתוב תוכנית עסקית לתהליך ההקמה וההרצה הראשונית של העסק. דווקא בהקמת עסקים קטנים בהם ליזם אין כמעט נסיון עסקי וזו לו לעיתים קרובות הפעם הראשונה שהוא מקים עסק, רצוי שיתייעץ עם אדם מנוסה ויכתוב לעצמו תוכנית עסקית כך שתהליך ההקמה יהיה מסודר והוא לא יפספס נושאים חשובים שאם לא היו כתובים לו לא היה זוכר או יודע שעליו לעשות אותם.
 
האם נכון ליזם לכתוב תוכנית עסקית למיזם שלו בעצמו או שעדיף שייעזר ביועץ עסקי שיבנה עבורו את התוכנית העסקית ?
 
אין תשובה אחת הנכונה לכל היזמים ולכלל המיזמים. ישנם מיזמים פשוטים שבהם נכון שהיזם יישב וילמד את התחום, המתחרים והתחרות ואחר כך יגדיר לעצמו תהליכים עסקיים, יתמחר את התהליך ואת ההוצאות, יגדיר את מחיר המכירה של המוצרים או השירותים ויעלה את הכל על Excel והרי לו תוכנית עסקית שכתב בעצמו והוא מכיר אותה היטב ויכול לפעול על פיה ובמידת הצורך גם יידע לשנות אותה בקלות.
 
מאידך, ישנם מיזמים מורכבים כמו חברות סטארט אפ או עסקים קטנים עם מורכבות גבוהה שבהם לא בטוח שהיזם יצליח לבנות לעצמו תוכנית עסקית טובה שתאפשר לו להקים את העסק או את חברת הסטארט אפ בצורה טובה ולכן במקרים כגון אלו רצוי שהיזם יפנה ליועץ עסק בעל נסיון ומומחיות בתחום המיזם שלו וייעזר בו לצורך בניית וכתיבת התוכנית העסקית.
 
בכל מקרה לא מומלץ להקים עסק קטן או גדול ללא כתיבת תוכנית עסקית או באופן עצמאי או על ידי יועץ עסקי.

 
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
 
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il

המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות ©  1999-2018
 
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים