My Google+ -7D0716B8F9F40BC2098AF84118A8FEA7תוכנית עסקית-יעוץ עסקי-יועץ עסקי-סטארט אפ-אתר אינטרנט-אפליקציה-גיוס הון
המרכז לתכנון עסקי                               
                           050-9375123
 
 
דף הבית >> מאמרים >> ארגון משפטי של מיזם
ארגון משפטי של סטארט אפ
 
אחד הנושאים בהם מירב המיזמים לוקים בחסר הינו התהליך המשפטי. כמעט בכל מיזם אנו יכולים למצוא יזמים ומצטרפים ועוד שחקנים. היחסים המשפטיים בין הגורמים הללו ברוב המקרים אינם כתובים ואינם מוגדרים בנדרש ברמה המשפטית. היזמים, אשר מכירים מעט יותר את הצורך בתוכני עסקית, אינם מכירים את התחום המשפטי ואינם מודעים לכך ובעיקר אינם מבינים את ההשלכות החמורות אשר עלולות להיות למצב זה בו הדברים אינם מוגדרים כהלכה. במקרים רבים, כיוון שהיזמים אינם יכולים או מוכנים להוציא את הסכום הנדרש הם לא פונים לעורך דין או שהם פונים לעורך דין צעיר מדי או לחבר או לבן משפחה שאינם מומחים בתחום ההי טק וההשקעות ונעזרים בשירותיהם. הבעיה היא שאותם עורכי דין אינם מודעים לבעיות הייחודיות בתחום זה ואינם מכירים את הפינות ואת הנקודות החשובות בהן יש לטפל ובוודאי שאינם יודעים גם את דרך הטיפול הנכונה לבעיות אלו. לאחר מכן, עם התקדמות המיזם והתפתחות התוכנית העסקית, חוסר הטיפול בנושאים המשפטיים או טיפול לא מקצוע שנעשה על ידי עורכי הדין שאינם מהתחום יוצרים בעיות חמורות אשר עלולות לגרום (ובמקרים רבים אף גורמות בפועל) לסגירת המיזם ולהפסקת פעילותו.
 
מיזמים רבים מגייסים מפתחים לצורך פיתוח האתר או האפליקציה או מוצר אחר שהם מפתחים על פי התוכנית העסקית. כיוון שעדיין לא גייסו כסף, האמצעי הקיים לשלם לאותם מפתחים הינה הקצאת אחוזים מהמיזם תמורת הפיתוח הנדרש. מבטיחים למפתח מספר אחוזים ומכאן עלולות להיווצר מספר בעיות
 
אציג מספר דוגמאות לבעיות שעלולות להיווצר מטיפול לא מקצועי בנושאים משפטיים:
 
  1. חתימה על הסכם ללא הגדרת מנגנון שיוכל להבטיח את החזרת האחוזים ליזם במקרה שהמפתח לא מבצע את עבודתו או בכל מקרה בו יש להפסיק את פעילותו במיזם ביוזמתו או ביוזמת היזמים. במקרה כזה עלול היזם למצוא את עצמו עם בעל מניות במיזם שלו שלא מבצע את עבודתו והוא מהווה נטל על המיזם.
  2. חתימה על הסכם שלא מגדיר נכון את העדיפות של היזם על פני המצטרפים הנוספים, ובמקרה כזה עלול להיווצר מצב בו לכל המצטרפים הנוספים יש יכולות להצטרף למנגנון הניהולי, למנות נציג לדירקטוריון ועוד כל מיני זכויות שלא היו אמורות להיות בידיהם.
  3. אי חתימה על הסכם כלל, הבטחת אחוזים למפתח ואחר כך כל מצב שייווצר יהווה בעיה משפטי שכן שום דבר לא כתוב וכל אחד מבין באופן שונה את הדברים, אין תיאום ציפיות מוגדר ועלולות להיווצר מחלוקות חמורות עקב כך.
  4. הקמת חברה מוקדם מדי ואחר כך כניסה לבעיות שונות בגלל שהוקמה כבר חברה ויש קושי בהכנסת יזמים נוספים, עובדים שיקבלו אחוזים כיוון שאין שכר ועוד בעיות נוספות שעלולות לצוץ כיוון שיש חברה מוקדם מדי.
 
ישנן נקודות רבות נוספות שעלולות לגרום למיזם להסתבך או להסגר ולכן יש חשיבות רבה כבר בתחילת הדרך ליצור קשר עם עו"ד בעל נסיון בתחום שיוכל להוביל את הצד המשפטי באופן מקצועי וללא תקלות למרות שזה עולה עוד כסף.


 
ליצירת קשר בנושא פיתוח עסקי, כתיבת תוכנית עסקית או יעוץ עסקי
 
אייל כוכבא
050-9375123
eyal@business-plan.co.il

המרכז לתכנון עסקי כל הזכויות שמורות ©  1999-2015

 
 
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים